5 lucruri pe care le poți face vara aceasta în Piatra Neamț: indoor & outdoor

0

Dacă vara trecută nu te-ai prea bucurat de ieșirile în aer liber din cauza restricțiilor, cu siguranță vei vrea să profiți de lunile calde ale acestui an. Călătoriile prin țară pot fi o variantă bună de a-ți petrece timpul liber. Deși unii preferă să-și facă multe planuri pentru zilele de vacanță, alții pleacă la drum fără o destinație precisă.

Iată 5 lucruri pe care le poți face vara aceasta în Piatra Neamț, atât ca vizitator, cât și ca localnic:

  1. Ia orașul la pas

Ca turist, este important să cunoști orașul cu adevărat și ce modalitate mai bună ai să faci asta, decât să te plimbi pe străzi în căutare de locuri noi? Dacă ești fan plimbări, poți începe cu Piața Ștefan, urmând apoi străzile dimprejur, care se dovedesc a fi o variantă foarte bună de a-ți petrece câteva ore libere. 

Este surprinzător cât de mulți localnici nu își cunosc propriile străzi. Hoinărind la întâmplare, poți să dai peste o multitudine de locuri de care nu știai că există, de exemplu poți admira ultima reședință a Elenei Cuza. Dacă ești pasionat de arhitectură, luând Piatra Neamț la pas poți să descoperi și să analizezi foarte multe construcții în stiluri diferite.

Plimbatul are și un efect terapeutic, așadar, pe lângă a cunoaște ce e în jurul tău, te vei și relaxa. 

  1. Încearcă terase și restaurante noi 

După o plimbare lungă, poți rămâne la o terasă sau la un restaurant să-ți odihnești picioarele și să-ți potolești foamea. Vei rămâne impresionat de gustul mâncării autentice și preparatele specifice locului.

Pentru cei cărora le plac dulciurile, orașul are ateliere de cofetărie artizanală (vei găsi aici tort de Chișinău și batoane de ciocolată). Există și magazine cu produse italienești, de unde gurmanzii cu siguranță vor pleca fericiți.

  1. Pescuiește

Dacă vrei să petreci câteva ore în mijlocul naturii, poți merge la pescuit. Județul Neamț are multe locuri potrivite pentru această activitate. Este important însă, să nu mergi nepregătit. Fii atent la condițiile meteo și echipamentul pe care îl iei cu tine. Acestea te pot scoate din încurcătură în caz că lucrurile nu merg așa cum ai planificat.

Folosește echipament de calitate, precum aceste lansete pentru răpitori de la Fishingmall și nu uita de spray-ul împotriva țânțarilor. Poți petrece chiar o zi întreagă relaxându-te, departe de zgomotul orașului. Pescuitul e o alegere bună, mai ales dacă petreci de obicei ore bune în trafic sau ai un job care te solicită foarte mult.

De asemenea, poți să alergi pe pista de lângă baraj, de unde ai vedere spre muntele Ceahlău. Alergatul are o mulțime de beneficii atât pentru organism, cât și pentru starea ta de spirit.

  1. Citește 

Mulți preferă să citească pentru a se relaxa, mai ales seara, după o zi lungă și obositoare de muncă. Dacă nu ești încă un cititor înrăit, alege o carte care crezi că ți se potrivește. Pe parcurs vei vrea tot mai mult să intri în această lume a poveștilor și va deveni mai mult decât o nevoie de a te relaxa.  Cititul este un hobby de neprețuit pentru cei care au niște vieți agitate, iar o carte devine partenerul perfect într-o călătorie. Poți găsi multe librării și anticariate în Piatra Neamț, ce adăpostesc adevărate comori literare. 

  1. Vizitează muzee

Orașul Piatra Neamț este foarte prietenos cu pasionații de istorie. Muzeul de Artă Neolitică Cucuteni este poate cel mai celebru, fiindcă aici sunt expuse obiecte ale celei mai vechi civilizații din Europa. De asemenea, mai găsești în oraș Muzeul de Etnografie sau Muzeul de Istorie.

Fie că ești vizitator, fie că ești localnic, Piatra Neamț are multe de oferit, iar lista de activități pe care le poți desfășura vara aceasta aici rămâne deschisă.

Sursă foto: Shutterstock

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate