Cum arată Cracăul. S-au depășit cotele de atenție azi-noapte (FOTO)

0

Precipitațiile abundente din ultimele zile au pus în alertă instituțiile competente. Și localnicii din apropierea cursurilor de apă din Neamț au privit cu îngrijorare creșterea debitului râurilor.

Cracău, iunie 2021 / FOTO: FACEBOOK M.D.

În acest sens, ISU Neamț a transmis că „SGA Neamț monitorizează permanent evoluția debitelor și nivelurilor pe cursurilor de apă prin intermediul statiilor hidrometrice, transmitand în teritoriu informări privind depasirile pragurilor de precipitatii si depasirile cotelor de atentie.”

O situație deosebită s-a semnalat pe râul Cracău azi-noapte, însă, din fericire, nu a fost anunțate indunații în teritoriu.

„S-au înregistrat depășiri ale cotelor de atenție în data de 16.06.2021, în intervalul orar 01:20 – 06:48. Situația este monitorizată și din dispeceratul integrat ISU Neamț prin intermediul SVSU din localitățile în care se pot produce inundații. În cursul zilei de astăzi nu au fost apeluri la 112 pentru a interveni în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații. Avertizarile meteo au fost transmise către CLSU pentru a fi dispuse măsuri. În acest context, până în prezent, nu a avut loc nici o ședință CJSU dedicată acestui subiect.”, a mai transmis ISU Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate