4 tipuri de lemn din care îți poți construi singur mobila pentru casa ta

0

Ești o persoană practică care preferă să-și facă singur lucrurile de care are nevoie în casă? Construirea mobilei poate însemna o provocare a cărei rezultat final îți va aduce satisfacție și împlinire, însă trebuie să știi cum se lucrează cel mai eficient cu fiecare tip de lemn în parte.

 Mai jos vei găsi 4 tipuri de lemn din care îți poti construi și asambla singur mobila pentru casa ta. 

1. Lemnul din nuc

Lemnul din nuc este un lemn nobil și scump, prețul unui metru cub poate începe de la 500 de euro, iar în funcție de vârsta arborelui poate ajunge și la câteva mii de euro. Dacă nu deții un abric pentru prelucrarea lemnului, poți apela la clasica drujbă, iar, pentru finisaje, o mașină de rindeluit reprezintă alegerea ideală. Pentru ca lemnul să reziste cât mai mult și pentru a nu se degrada, trebuie să îi aplici un strat de lac de protecție, iar pentru a păstra frumusețea și aspectul natural al nucului, este recomandat să folosești un lac transparent. Valoarea unei mobile din lemn de nuc se apreciază în timp, așadar, poți considera construirea acesteia ca o investiție pe termen lung.

2. Lemnul din stejar

Stejarul este un lemn de esență tare, datorită densității sale rezistând la degradarea fungică, iar nuanța lemnului diferă de la copac la copac. Mobila din stejar va oferi camerei tale un aspect impresionant. Faptul că este un lemn ușor de întreținut și de prelucrat îl face să fie alegerea ideală pentru construcția mobilierului tău. Lemnul de stejar îsi pastrează aspectul în timp, având nevoie de îngrijiri minime, un produs simplu de curățare și o lavetă neabrazivă fiind de ajuns pentru mobila ta.

3.     Palul

Palul reprezintă alegerea ideală pentru persoanele care nu dispun de instrumente avansate de prelucrare sau îmbinare a lemnului, dar care preferă să-și confecționeze singure mobilierul. Dacă ești în căutarea unui material de calitate superioară la un preț accesibil, palul melaminat de la Regency Company vine în sprijinul tău. Găsești la ei o gamă variată de culori și modele din care poți alege. Pentru crearea unor corpuri simple din pal, ai nevoie doar de un burghiu, șuruburi, o bormașină și o oră potrivită pentru activități de prelucrare a lemnului într-un spațiu comun de locuit.

4. Lemnul de brad

Dacă îți dorești ca mirosul de brad să persiste pe tot parcursul anului, nu doar pe perioada sărbătorilor de iarnă, mobila din lemn de brad este cea potrivită pentru tine. Bradul este un lemn care rezistă  în timp, dar care are nevoie de o atenție specială deoarece îngrijirea lui necorespunzătoare poate duce în timp la degradarea mobilierului. Prelucrarea acestuia pentru elementele simple de mobilier se poate face cu ajutorul instrumentelor de bază, trebuie doar să ții cont de faptul că este un lemn dur, iar rășina rezultată din prelucrarea lui trebuie depozitată corespunzător.

Orice variantă vei alege, prelucrarea lemnului poate fi o activitate care să te ajute să te relaxezi și să uiți de stresul cotidian. Nu uita să mulțumești naturii pentru lemnul din care îți poți confecționa mobila și că simpla plantare a unui copac va ajuta și generațiile viitoare să se bucure de o mobila de calitate și de un aer curat și un mediu mai sigur. 

Sursa foto: pexels .com.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate