32 de ani de SRI. Filmul de actualitate care circula prin comunitatea de intelligence încă din 2017

0

Astăzi se împlinesc 32 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații, din 26 martie 1990.

SRI este principalul serviciu de informaţii din România specializat în culegerea, analizarea şi valorificarea informaţiilor obţinute în interiorul ţării. Misiunea sa este de a cunoaşte, preveni şi contracara ameninţările la adresa securităţii naţionale, aşa cum sunt acestea definite de lege. SRI este parte componentă a sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Rolul Serviciului Român de Informaţii, aşa cum este definit de Legea 51/1991 privind securitatea naţională a României (republicată, cu modificările şi completările ulterioare) şi de Legea nr. 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii (cu modificările şi completările ulterioare), este de a contribui, împreună cu celelalte instituţii responsabile ale statului, la realizarea securităţii naţionale a României, prin înlăturarea ameninţărilor de natură a pune în pericol legalitatea, echilibrul şi stabilitatea economică, socială şi politică a ţării, precum şi drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale ale cetăţenilor.

Mai multe detalii despre SRI puteți citi aici.

Astăzi aniversăm 32 de ani de la înființarea SRI. La mulți ani tuturor celor care, prin ceea ce fac zi de zi, contribuie la securitatea națională și cea aliată.Iată cum se vedea lumea prin ochii SRI, în urmă cu 5 ani. Filmul de mai jos a fost prezentat comunității internaționale de intelligence în anul 2017. Patria apriori!

a transmis Serviciul Român de Informații

Vă invităm să vizionați filmul de mai jos, din 2017, prezentat de SRI astăzi. Cu siguranță vi se va părea foarte cunoscut…

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate