3 metode sigure si ieftine de a curăța și a întreține instalațiile sanitare din casă

0

Primăvara este deja pe sfârșite și, dacă nu te-ai apucat deja de curățenia de sezon, acum ai cea mai bună ocazie să începi. Grija pentru întreținerea instalațiilor sanitare este, probabil, ultimul lucru din mintea ta. Din păcate, vestea proastă e că trecerea timpului și uzura lasă urme afectează și starea acestora. 

Chiar dacă nu le vezi zilnic, instalațiile sanitare ale locuinței tale sunt o parte esențială a calității vieții. Cu siguranță, ultimul lucru pe care ți-l dorești acum e să trebuiască să locuiești într-o casă cu toaleta înfundată sau cu un robinet stricat. 

Dacă un robinet care reglează presiunea în instalații se strică, problema se poate rezolva simplu apelând la înlocuirea lui cu unul nou de tipul acestor robinete de la NicoMetalTub. Pentru celelalte obiecte sanitare din casă poți aplica un program simplu, dar metodic, de curățare și îngrijire. Astfel vei evita situațiile neplăcute și le vei prelungi durata de viață.

Iată 3 metode ieftine prin care îți poți menține ”în formă” instalațiile sanitare din casă

  • Curăță regulat scurgerile – Majoritatea problemelor cu înfundarea scurgerilor nu se întâmplă fără motiv. În timp, grăsimile, resturile de săpun sau detergenții și alte reziduuri  se acumulează în interiorul conductelor. Curățarea regulată a mizeriei te va ajuta să previi defecțiunile viitoare. 

Se recomandă curățarea periodică a scurgerilor chiuvetelor, dușului și căzii de baie, chiar dacă acestea nu par înfundate și apa încă trece ușor prin ele. Ai nevoie de oțet, bicarbonat și apă fierbinte.

Presară o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu în scurgere apoi, toarnă aceeași cantitate de oțet și lasă amestecul să stea timp de 15 minute. Repetă același procedeu în toate locurile în care ai nevoie. Apoi fierbe câte o cană mare de apă, pe care o torni în fiecare scurgere. 

Reacția chimică a bicarbonatului cu oțetul dizolvă murdăria din conducte, iar apa fiartă curăță pereții acestora. 

  • Curăță bine capul de duș – În timp, acumulările de calcar, minerale și alte resturi pot înfunda duza capului dușului. Acest lucru se întâmplă mai frecvent atunci când apa furnizată în zona ta este mai dură. 

Curățarea capului de duș este o modalitate rapidă și ușoară de a-l face să funcționeze ca nou. În primul rând, încearcă să îl freci cu o periuță de dinți veche înmuiată într-o soluție specială pentru obiectele sanitare.

Dacă nu funcționează, sau nu ai la îndemână astfel de soluție, rețeta de la curățarea scurgerilor funcționează și aici, doar că vei pune bicarbonatul de sodiu, oțetul si apa fierbinte într-o punga rezistentă de plastic, pe care o vei lega in jurul capului de duș, astfel încât duza acestuia să fie scufundată complet în amestecul creat. După 15 minute, spală-l bine cu apă caldă împreună cu garniturile din interiorul lui. 

  • Curăță mucegaiul din îmbinările plăcilor de faianță din zona căzii sau cabinei de duș – Sporii mucegaiului sunt peste tot, ceea ce înseamnă că acesta se poate răspândi în orice mediu propice creșterii sale. El se dezvoltă în locuri umede și întunecate, ceea ce înseamnă că poate deveni o problemă reală în băi – în special în zona dușului sau a căzii. Spațiul dintre plăcile de faianță este locul perfect pentru apariția sa. În timp, ar putea să-ți scape de sub control și ar putea deveni o problemă majoră de sănătate

Iată cum poți scăpa ușor și ieftin de mucegaiul din baie! Toarnă oțet într-un recipient cu pulverizator. Aplică direct în spațiile care sunt atacate și freacă zona folosind o perie dură. O periuță de dinți veche, dar de duritate mare, poate funcționa bine pentru a ajunge în locurile mai puțin accesibile. 

În concluzie, merită să faci din când în când o curățare generală a instalațiilor sanitare din casă. Orice faci acum ar putea preveni o problemă mult mai enervantă și consumatoare de timp și bani mai târziu.

Sursa foto: unsplash.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate