22 şi 23 iulie CANICULA

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică potrivit căreia, în zilele de 22 şi 23 iulie a.c., vremea va fi călduroasă, în orele după-amiezelor indicele de confort termic (ITU) va depăşi pragul critic de 80, iar temperatura aerului va avea valori maxime de până la 35…36 de grade.

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a transmis o serie de recomandări pentru populaţie, în perioada de caniculă cu care ne confruntăm. Astfel, specialiştii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11.00 – 18.00, să consume multe lichide (1,5 – 2 litri), fructe și legume și să evite consumul de alcool și băuturi puternic cofeinizate. De asemenea, persoanele cu boli cronice, cardiace și respiratorii, trebuie să respecte cu strictețe tratamentele medicamentoase prescrise de medici. Dacă este absolut necesară expunerea la soare, între orele amiezii, trebuie folosită o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a transmis informarea, împreună cu măsurile ce trebuie luate în contextul disconfortului termic prognozat pentru următoarele două zile, către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

MORALA – Merge o bere rece

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate