20 mc de cherestea și mașinile folosite la transport, confiscate de polițiștii din Piatra-Neamț

1

În dimineața zilei de 17.07.2017, ora 4.00, o patrula de siguranţă publică din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț a oprit în trafic, pe DN 15 D, la ieşirea din Piatra-Neamţ spre Roman, două autocamioane încărcate cu material lemnos.
În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că cele două autovehicule transportau mai mult lemn decât era prevăzut în documentele de însoțire a mărfii.
Prin urmare a fost solicitat sprijinul Biroului de Delicte Silvice și a inginerilor silvici, care au intervenit și au măsurat lemnul-tip cherestea rășinoase, stabilindu-se că la primul camion surplusul de materialul lemnos era de circa 10 metri cubi,  iar la cel de-al doilea autovehicul de 11 metri cubi. Cei 21,15 metri cubi de cherestea, care erau în plus faţă de cantitatea evidențiată în documente, au fost confiscați şi predați Ocolului Silvic Vaduri. Ambele camioane au fost indisponibilizate, valoarea materialului lemnos confiscat ridicându-se la peste 11.300 lei.
Polițiștii au sancționat contravențional ambii conducători auto, doi bărbați de 54 și 60 de ani, din Bicaz Chei, cu amendă în valoare de 3000 lei fiecare, conform Legii 171/2010, pentru transport ilegal de material lemnos.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Constantin Costi spune

    Au prins si ei 3 din 1000 de ochii lumei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate