1819 de copii și 249 părinți din județul Neamț au participat la „Start în educație”

0

1819 de copii cu vârste între 3-6 ani și 249 părinți din 20 comunități defavorizate din județul Neamț sunt beneficiari ai programului ”Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din România. În timpul acțiunilor desfășurate, atât copiii cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor. 

Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” – un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală. 

”Preșcolarii noștri au primit un ghiozdan plin de bucurie si culoare și vă mulțumim! Resursele îi  ajută pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea pentru a fi mai bine pregătiți de școală.”  – Dornescu Andreea Educatoare Valea Ursului, Neamț 

La rândul lor, părinții au participat la ”Școala părinților – ateliere de educație parentală”, unde au primit informații și îndrumări valoroase menite să le ofere suport și să îi invețe cum să își susțină copiii în această etapă de dezvoltare. Începând cu luna august 2023, părinții vor putea găsi mai multe sfaturi și idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.  

Există o nevoie foarte mare de cunoștințe legate de creșterea și educarea copilului preșcolar, la nivelul părinților. O știam și înaintea acestui proiect și, iată, acum ni se confirmă. Ne-am dorit să transmitem noțiunile și informațiile din cadrul sesiunilor de educație parentală într-o manieră prietenoasă, care să ajungă la inima și în mintea părinților și să-i determine să aplice, în viața de zi cu zi, tehnicile de disciplinare pozitivă, aspectele care țin de o comunicare armonioasă, eficientă cu copilul lor și celelalte cunoștințe practice pe care curricula le conține. M-am bucurat la fiecare interacțiune cu părinții, mai ales când privirea trista, cu gândul la grijile și nevoile de acasă, se transforma pe parcusul sesiunilor într-un licăr de bucurie, de nedisimulat interes, de satisfacție, de speranță, de dragoste, cu gândul doar la copilul lor.Magda Camanaru Formator 

Start în educație”, proiect derulat de Fundaţia World Vision România şi Fundaţia OMV Petrom, vine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara. Prin acțiunile implementate, ”Start în educație” are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel național un parteneriat solid între profesori, specialiști, părinți, autorități cu scopul de a susține importanța strategică a educației timpurii privind dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor. În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinții, care în cadrul proiectului sunt sprijiniți să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experiențelor de învățare timpurie de acasă, urmând ca apoi la grădiniță să devină un partener educațional de nădejde. 

_______________________________________________ 

Despre World Vision România 

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educaţie, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 32 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe. 

Despre Fundaţia OMV Petrom 

Lansată în anul 2022, Fundația OMV Petrom construiește programe și susține investiții pe termen lung în România pentru comunități dezavantajate, în trei domenii cheie: educație, mediu și sănătate. Mai multe detalii despre activitatea Fundaţiei OMV Petrom puteți găsi pe www.fundatiaomvpetrom.ro.  

Lista comunităţi din județul Neamț participante la programul “Start în educație”: 

  1. Bozieni 
  1. Valea Ursului 
  1. Pildești 
  1. Trifești 
  1. Costișa 
  1. Roznov 
  1. Păstrăveni 
  1. Piatra Neamț 
  1. Valea Ursului 
  1. Girov 
  1. Dragomirești 
  1. Războieni 
  1. Vânători Neamț 
  1. Bicaz Chei 
  1. Oglinzi 
  1. Dulcești 
  1. Făurei 
  1. Văleni 
  1. Cândești 
  1. Ceahlău 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate