158 de abuzuri asupra copiilor în trimestrul I 2015

0

În primele trei luni din 2015 s-au înregistrat 158 de cazuri de abuz asupra copiilor, toate fiind instrumentate de specialiștii Serviciului de Prevenire și Intervenție Rapidă în cazuri de Abuz, Neglijare, Exploatare din cadrul DGASPC Neamț.
Cele mai multe situații s-au înregistrat în mediul rural, fiind semnalate 89 de cazuri de acest gen, pe cînd în mediul urban au fost 69 de cazuri.
Ca număr de dosare, cele mai multe au fost în februarie, cînd s-au înregistrat 71 de situații de abuz, mai mult decît dublu comparativ cu ianuarie, cînd au fost 34 de astfel de dosare. Pe parcursul lunii martie, specialiștii de la DGASPC au instrumentat 53 de cazuri de abuz, dintre care 18 au fost în mediul urban și 35 în mediul rural.
După forma de maltratare, în martie s-au înregistrat 11 cazuri de abuz fizic, 1 caz de abuz sexual, 26 de cazuri de neglijare, 8 cazuri de abuz emoțional și 7 cazuri de comportament delincvent, fiind evident că predomină neglijarea minorilor, la fel ca și în lunile ianuarie și februarie.
Specialiștii Serviciului Abuz au propus măsura plasamentului în regim de urgență, în cadrul unui serviciu de tip rezidențial din subordinea DGASPC Neamț, pentru o adolescentă abuzată fizic. În toate cazuri de abuz instrumentate s-a făcut consilierea copiilor atît în mediul lor familial cît și la sediul DGASPC. De asemenea, s-a oferit sprijin, asistență și intervenții de specialitate în vederea depășirii situației de criză și a îmbunătățirii funcțiilor parentale. Instrumentarea cazurilor de maltratare a fost realizată în colaborare cu autoritățile publice locale de la domiciliile copiilor de către echipe interdisciplinare formate din asistent social, psiholog și jurist.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate