Direcția Silvică Neamț și dragostea pentru apicultură

1


Povestea dintre activitatea de silvicultură și activitatea de apicultură se împletește în jurul a peste 50 de ani, iar recunoștința noastră pentru albine în tot acest timp a constat în sprijinirea profesiunii de apicultor și în inițierea oamenilor pasionați de cunoașterea acestei meserii de aur. La acest moment, Direcția Silvică Neamț are un efectiv de 300 de familii de albine împărțite în două ferme apicole coordonate de apicultori bine pregătiți și experimentați din tată-n fiu. Această preocupare de transmitere spre viitor a tradiției meseriei de apicultor s-a păstrat de-lungul timpului ajutați și de complexitatea zonei, dat fiind îmbinarea perfectă între tradiție, istorie și religie. Pentru noi, ținutul Neamțului ne-a ajutat să amplasăm stupinele în zone ecologice, ferite de poluare, la  limita dintre Carpații Orientali și Podișul Moldovei. Diversitatea reliefului, zonele împădurite cu aer ozonat și curat, pajiștile cu multitudinea de flori, câmpiile îmbrăcate în mantii multicolore,  ne oferă o bază meliferă bogată de unde putem să recoltăm  ceea ce multă lume caută: miere naturală de calitate superioară.

Da, noi răspundem la această întrebare și ne asumăm răspunsul, pe lângă cumpărătorii care au lăudat calitatea produselor noastre avem si analizele de calitate efectuate la „Institutul de Cercetare și Dezvoltare Apicolă București” (analize pe care le punem la dispoziție cu mândrie). Ca să nu dezamăgim gusturile rafinate ale cumpărătorilor, în fiecare an ne străduim să producem o gamă variată de sortimente, astfel că, din cămara Direcției Silvice Neamț se poate degusta miere de salcâm, tei, floarea soarelui, rapiță și polifloră. Mierea de salcâm este cea mai cunoscută datorită gustului unic foarte plăcut conținând un puternic amestec de minerale, enzime și vitamine esențiale pentru o viață lungă și sănătoasă recomandată pentru tratarea mai multor afecțiuni dintre care cele mai cunoscute  fiind de calmare a tusei, este antiseptică și este folosită în tratamentul asteniei și a nevrozelor. Pentru calmarea stărilor nervoase recomandăm mierea de tei care este un excelent remediu împotriva stresului, insomniilor și stărilor de oboseală. Elevii și studenții, pentru întărirea memoriei și dezvoltarea intelectului vor putea consuma miere de floarea soarelui datorită conținutului unic de lecitină pură. Mierea de rapiță are proprietăți terapeutice, care pot îmbunătăți tratarea afecțiunilor rinichilor, reducerea colesterolului, ajută în tratarea osteoporozei datorită conținutului ridicat în enzima Q3. Din pajiștile de munte bogate cu flori, recoltăm  mierea polifloră cu un gust intens, foarte dulce și parfumat care conține principiile active ale mai multor plante, de aceea este mai bogată în vitamine și săruri minerale și mult mai aromată decât mierea monofloră. Conține vitamine din complexul B, vitamina C și K, acizi organici și hormoni, bor, fier, calciu, potasiu și fosfor, glucoză și fructoză.

Mierea este ambalată conform normelor HACCP, în borcane de sticlă sau vrac în recipiente de capacități mai mari. Ambalarea este efectuată în diferite cantități: caserole de 20 g, borcane sticlă la 400 g și 980 g, găleți plastic la 3,5 kg și 5 kg, iar cu  un design special avem nuci în miere polifloră și fagure în miere polifloră la 390 g.

Direcția Silvică Neamț participă cu succes la târgurile de miere organizate de Asociația Crescătorilor de Albine din România, acolo unde ne bucurăm de dorința clienților de a cumpăra miere de albine produsă pe meleagurile  nemțene. În preajma sărbătorilor de iarnă participăm la „Târgul de Crăciun de la Neamț”, unde mierea noastră se metamorfozează în bucuria cadourilor, aducând cel mai dulce zâmbet. Produsele noastre nu au lipsit  de la „ Târgul Flora și Grădina” organizat de Primăria Piatra Neamț și Camera de Comerț și Industrie Neamț.

Ziua Porților Deschise a fost prilej de bucurie pentru mulți copii care au avut ocazia să cunoască secretele apiculturii, fiind  foarte receptivi la toate informațiile prezentate și au putut vedea mai multe unelte de lucru, o ladă de stup cu diferite tipuri de rame și produse apicole precum ceară, propolis, polen, păstură și faguri.

Cămara cu miere este deschisă pentru degustări și vânzare la sediul Direcției Silvice Neamț, din str. V.A. Urechia nr. 24 (lângă Poșta veche) de luni până joi,  în intervalul orar 8:00 – 16:30, iar vineri între 8:00-14:00.

Pentru a vă putea bucura în cel mai scurt timp de beneficiile acestui medicament natural, am distribuit mierea noastră în mai multe puncte comerciale din zonă, iar pentru a ne cunoaște mai bine livrăm gratuit la domiciliu pe  raza orașului Piatra Neamț pentru cantități mai mari de 5 kg, iar pentru comenzi de peste 10 kg, putem asigura transport pe toată raza județului. Comenzile telefonice se pot efectua la numerele de telefon: 0233211696 și 0748277742, ing. Răzvan Racariu – șef formație apicolă.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Gigi spune

    Prețul la fiecare cantitate și fel!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate