Search
miercuri 23 mai 2018
 • :
 • :

Un primar a transformat zeci de amenzi neplătite în muncă în folosul comunității

amenzi-munca

Doamna primar din comuna nemțeană Dobreni a cerut Tribunalului Piatra-Neamț și a și obținut transformarea a zeci de amenzi neplătite în muncă în folosul comunității. primar-dobreniAstfel, primăria nu mai figurează cu unele sume neîncasate la bugetul local și 37 de contravenienți din comună sunt buni de muncă, unii dintre ei de foarte multă muncă, având mai multe amenzi neplătite de-a lungul timpului.
Refuzul de a presta muncă în folosul comunității în urma deciziilor luate de o instanță de judecată poate însemna pentru cei vizați transformarea din zile de muncă în luni de detenție.
Odată cu această realizare se spulberă și mitul prin care autoritățile locale se plângeau că nu au ce să le facă celor care nu își plătesc amenzile. Iată că teancul de decizii venite de la un tribunal pe masa doamnei primar din Dobreni-Neamț arată că se poate.

Iosub Robert
72 comentarii la “Un primar a transformat zeci de amenzi neplătite în muncă în folosul comunității

 1. HORCIU DANIEL

  Nu este singura sau singurul primar care procedeaza astfel, este o modalitate legala de ai ” scuti” de amenzi ( de circulatie…..), pe cei carora dupa ce s-a efectuat procedura legala de urmarire din partea primariei comunei unde isi au domiciliul nu exista bunuri sau venituri din salarii…. ce pot fi executate. La noi in comuna acest lucru se intampla de ani de zile.

  Raspunde
  1. adrian

   CU RESPECT TREBUIA SA PROPUNETI SI CELORLATI PRIMARI SAU ALTOR FORURI SUPERIOARE PENTRU A LE IMPLEMENTA PRIMARIILOR DIN TOATA TARA SAU ACOLO UNDE SUNT SAU AU FOST PRIMARI PSD. DAR DUPA CUM E VORBA ROMANULUI NUI NICIODATA PREA TZ DAR NUMAI SA SE FACA

   Raspunde
 2. elena

  frumos spus!! E usor de obtinut o hotarare judecatoreasca de transformare a amenzii in munca dar…un mare dar…multi nu pot fi gasiti sa-si desfasoare munca si atunci ea se transforma din nou in amenda!!Aici ar trebui luate masuri si una ar fi transformarea in zile de inchisoare.

  Raspunde
 3. PRIMARIA COMUNEI GIRCINA

  Va informam ca si Primaria comunei Gircina practica acest mod de transformare a amenzilor in zile de munca de 2 ani , multi dintre contravenienti deja si-au efectuat zilele stabilite de instanta.

  Raspunde
 4. Lungu Dan

  Acel primar aplică Legea nr.416/2001, în sensul că beneficiarii ajutorului social constând în bani au obligația să presteze un anumit număr de ore lunar în folosul comunității! Deszăpezirea este o asemenea prestație!

  Raspunde
 5. Andrei Iulian

  Da ce primarul otareste sa le de-a munca în folosul comunități ..Eu știam K instanta de judecata aplica aceasta munca.. Primari să iasă la Munk și ei nu sa stea pe scaune in birouri..

  Raspunde
 6. Bogdan Vatafu

  Nu e de competents Tribunalului si a Judecatoriei. Iar daca persoana refuza sa se prezinte sa presteze munca in folosul comunitatii se solicita Judecatoriei transformarea in amenda. Baza legala OUG 55/2002 respectiv OUG 2/2001. Se practica in multe localitati

  Raspunde
 7. Octavianus Aurelius

  Cu privire la chestiunea detentiei pentru neplata creantelor, (indiferent ca sunt fiscale, datorate la bugetul de stat sau local ori de drept privat) trebuie lamurita de indata!!! Din păcate pentru creditor, dacă putem afirma asta, un debitor nu poate fi in detentie pentru neplata datoriilor; această chestiune nu este legala- mai precis e neconstitutionala si neconventionala pentru ca am aderat si ratificat un tratat international si anume Conventia pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Si aplicarea acesteia este prioritara oricarei legislatii interne, fie ca vorbim de o lege sau vreun act administrativ, chiar si de o hotarare judecatoreasca care trebuie sa se supuna dispozitiilor Conventiei. Tratatul se aplica prioritar si conform art. 11 si 20 prevazute de Constitutia Ro. De aceea, o astfel de hotarare de comutare a zilelor de munca in folosul com. in zile inchisoare este perfect ilegala prin nerespectarea protocolului Conventiei privitor la aceasta afacere. Se poate vorbi de o derogare de la astfel de situatie doar in situatii super speciale si de stricta aplicare.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *