Search
miercuri 23 mai 2018
 • :
 • :

Un câine fără stăpân a fost salvat de jandarmii montani la apelul unui turist

caine1Joi, 16 februarie a.c., în jurul orei 13.00, jandarmii montani de la Durău au fost sesizaţi pentru a interveni la un caz mai puţin obişnuit în care un câine fără stăpân avea înfiptă o săgeată în zona capului.

Sesizarea a fost făcută de P.C, un bărbat de 32 de ani din Iaşi care se cazase în staţiunea Durău şi care a observat animalul schingiuit când ieşise la plimbare.

În urma sesizării telefonice, o patrulă de jandarmi montani a fost direcţionată la faţa locului şi a depistat câinele rănit. După câteva minute, jandarmii au reuşit să prindă animalul, să-i extragă săgeata şi să-i acorde minime îngrijiri medicale.

În cauză au fost întocmite acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor potrivit prevederilor legii 205/ 2004 privind protecţia animalelor. În situaţia în care sunteţi martorii unor cruzimi asupra animalelor, nu ezitaţi să sesizaţi autorităţile şi să apelaţi Numărul European Unic de Urgenţă 112.

caine2
7 comentarii la “Un câine fără stăpân a fost salvat de jandarmii montani la apelul unui turist

 1. Lo

  Cu un minim de investigații sigur se poate afla făptașul…nu cred că sunt multe persoane în zona cu arme de acest tip…în plus, cred ca și săgeata poate indica ușor cui aparținea. Trebuie doar să se vrea!

  Raspunde
 2. Carmensylva

  Cata vreme un suflet nevinovat, aflat in pericol, a fost salvat, conteaza pe „fruntea” cui se pune „cununa de lauri” a invingatorului? Pana la urma, cine face un bine nu-l face ca sa apara in presa locala ca erou, nu? Adevarata rasplata se pregateste in alte „universuri”… parerea mea. Candva fiecare va primi dupa fapte si merit. Multa sanatate catelului. Din punctul meu de vedere doar asta e important. Restul… apa de ploaie.

  Raspunde
 3. un prost...

  Mulțumim postului de Jandarmi Montani pentru cele întreprinse intr-un timp record. Nici nu trebuie sa amintim despre serviciul SVSU Ceahlau care a actionat prompt pentru prinderea animalului , nici de medicul veterinar si AVPS Lupul Cenusiu care a monitorizat situația si nici faptul ca situația a fost gestionată de catre Primaria Ceahlau. Laurii sunt culesi de cei care au interes a fi publicati.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *