Bravo, DIICOT Neamț!

2

Astăzi a avut loc bilanţul anual al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

 • Procurorii DIICOT au soluționat 13.168 de dosare în anul 2016, în creștere cu 12,53% față de 2015
 • Un număr de 3.866 de inculpați au fost trimiși în judecată.
 • Valoarea totală a măsurilor asigurătorii dispuse în cursul anului 2016 a fost de 4.216.910.789 lei.
 • În 2016, au fost trimiși în judecată 3.866 de inculpați dintre care au fost achitați definitiv 69 de inculpați, față de 121 de inculpați achitați în anul 2015, ceea ce reprezintă o scădere cu 10,52% a numărului cauzelor și cu 42,97% a numărului inculpaților achitați definitiv.

diicotLa nivelul județului Neamț, DIICOT-ul este una dintre puținele instituții ale statului care chiar funcționează.
În urmă cu ceva timp am fost fericitul posesor a două dosare penale instrumentate de DIICOT Neamț, dosare pornite de la plângeri false și am avut ocazia să văd cu propriii mei ochi profesionalismul procurorilor DIICOT de la Neamț.

Deși plângerile false mi-au fost inventate pe bani mulți de o mare casă de avocatură din România, în numele unor înalți funcționari publici (fostul prefect George Lazar, fostul președinte al CJ Neamț, Culiță Tărâță etc.), iar dosarele au plecat tocmai de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, procurorii DIICOT de la Neamț nu s-au lăsat impresionați de importanța pe care au încercat unii să o dea dosarelor, au cercetat corect și imparțial cauzele și am primit clasarea în plic acasa cu mențiunea ”faptele nu există”.

Mai mult de atât, în meseria de jurnalist am avut ocazia să mă intersectez de mai multe ori cu anchete efectuate de procurori DIICOT de la Neamț și impresia pe care mi-au lăsat-o acești oameni care nu așteaptă și nu primesc recunoastere publică a fost că se implică cu adevărat în meseria pe care o fac și au o doză foarte mare de patriotism. Efectiv le pasă de victime, le pasă de comunitate, nu trec cu vederea nimic indiferent de cine este vorba și nu se dau bătuți, dacă e nevoie lucrează și ani de zile la un caz.

Astfel de oameni ale căror poze nu apar prin ziare merită respectul nostru, al tuturor. Nu încercați să vă imaginați cât de greu este să prinzi și să dovedești o grupare de crimă organizată. Munca depusă este de o complexitate și dificultate dincolo de imaginația unui om normal. Ce trebuie să rețineți este doar faptul că grupările de crimă organizată evită județul Neamț datorită acestor oameni care împreună cu alți profesioniști din servicii, poliție etc. chiar își fac treaba corect și uneori muncesc atât de mult încât nu mai au timp de propriile familii și numai ei știu prin ce momente grele trec.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Vanea spune

  Sper sa aveti dreptate si DIICOT Neamt sa nu fie atinsa de coruptia care a cuprins Justitia Romana, in special Parchetele si Politia. Justitia a devenit Stat in Stat, impenetrabila, corb la corb nu-si scot ochii… valabil de cand lumea

 2. iib spune

  D
  Da bravo diicot neamt :))))))))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate