Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 17 iulie 2018
 • :
 • :

Spitalul județean din Neamț pe locul 4 in România la fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală?

Guvernul a alocat diverse sume de bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru spitalele din România.
Am centralizat într-o statistică toate sumele alocate pe fiecare spital din țară ca să vedem câtă importanță a dat Guvernul județului Neamț și, desigur, să observăm câtă influență politică au avut cei care conduc acum județul.

 1. Spitalul Județean de Urgență Slobozia – 112.456.379 lei
 2. Mioveni Construire Spital Orășenesc – 93.678.096 lei
 3. Spital Județean de Urgență Pitești – 75.962.617 lei
 4. Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț  – 57.349.906 lei
 5. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu –  29.439.602 lei

După 25 de ani în care Spitalul de Urgență din Neamț a fost în coada clasamentului investițiilor din bani guvernamentali, iată că acum se situează în primele 5 din România, înaintea unor spitale din județe importante cum ar fi Cluj, Iași, Constanța, Brașov etc.

Cine a adus acești bani în Neamț? 

Varianta oficială: Consiliul Județean, împreună cu specialiștii de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț, a făcut proiecte eligibile care au trecut de analiza Guvernului care a fost una minuțioasă, corectă și bazată pe algoritmi economici și în niciun caz pe criterii politice.

Varianta majorității din CJ Neamț: Acești bani au venit datorită implicării președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care, beneficiind de sprijinul colegilor de la guvernare, a reușit să demonstreze importanța acestor investiții.

Varianta opoziției din CJ Neamț: Județul Neamț este pe ultimul loc în regiunea Nord-Est în ce privește alocarea banilor guvernamentali, deși se cunoaște prietenia lui Ionel Arsene cu Liviu Dragnea.

Varianta realistă: Actualii guvenanți, la fel ca si foștii și, probabil, ca și viitorii, ne spun că banii nu se alocă pe criterii politice dar acești bani au venit datorită lobby-ului făcut de Ionel Arsene la nivel guvernamental, Guvernul fiind unul PSD, ca și partidul unde Ionel Arsene face parte din structura națională de conducere.

Varianta noastră: 90% din meritul venirii acestor foarte mulți bani la Spitalul de Urgență din Piatra-Neamț aparține nemțenilor. Alocarea acestor bani este un efect. Cauza provine din faptul că nemțenii, amplificați de presa locală, au dat foarte multă importanță acestui spital și au reclamat încontinuu problemele de aici. În consecință, mediul politic s-a adaptat la cerințele electoratului și s-a concentrat pe alocarea acestei resurse financiare pentru ca la viitoarele alegeri să aibă ce arăta în fața votanților.

Voi toți cei care citiți acest ziar sunteți cei care decideți prioritățile. Voi arătați celor care ne conduc ce vă interesează și ei, buni sau răi, hoți sau cinstiți, academicieni sau agramați, cu bun simț sau aroganți, sunt forțați să se plieze pe cerințele voastre pentru că depind de voturile voastre.

Iosub Robert

 
4 comentarii la “Spitalul județean din Neamț pe locul 4 in România la fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală?

 1. Istrate Silica

  Acelasi lucru l-am intuit si eu:mediatizarea problemelor deloc de neglijat din spitalul judetean,a dus la alocarea acestor fonduri.Problema este;vor fi in stare administratorii acestui spital sa cheltuie eficient banii?

  Raspunde
 2. Bianca

  Cam câți bani încasați că să îl pupați în f*** pe domnul Arsene la fiecare articol? Vă ajung de o înghețată? Devine cam penibil și evident… Fonduri poate lua oricine, să le pună în practică e mai greu. Vă reamintesc faptul că deocamdată nu a făcut nimic palpabil.

  ADMIN: Apreciem autocenzura in limbaj si critica fara injurii.
  Deocamdata … palpabil… mergeti la pediatrie si vedeti ce e pe acolo 🙂 parcă s-au inceput ceva lucrari 🙂

  Raspunde
 3. Stefan

  De acord cu dl. Iosub, cu o observatie:si banii acestia, ca si aceia cheltuiti pana acum, nu se vor regasi nici in proportie de 50% in lucrari si dotari de calitate.In schimb, se vor regasi in limuzine, proprietati si concedii exotice ale unor angajati ai spitalului, patroni de firme si politicieni…

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *