Spectacolul-concert „Visătorul”, de Ada Milea, în premieră națională la Teatrul Tineretului

1

După o lună de zile în care s-a lucrat intens, Teatrul Tineretului anunță premiera națională a spectacolului-concert „Visătorul”, de Ada Milea.

Spectacolul în care orice sunet poate deveni muzică, iar visele devin la fel de importante ca faptele reale va avea premiera vineri, 27 octombrie, de la ora 19.00 şi sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11.00, în Sala Mare a Teatrului Tineretului.

Cu acest prilej, în sala Rotonda a Teatrului Tineretului a fost organizată o conferință de presă, unde directorul teatrului Gianina Cărbunariu, Ada Milea, și scenograful Alina Herescu, alături de actorii implicați în acest proiect au oferit câteva detalii.

I-am propus Adei Milea să vină la Teatrul Tineretului cu un spectacol adresat în primul rând publicului tânăr. După mai multe discuții, eu și Ada Milea  am stabilit că cel mai potrivit ar fi  „Visătorul”, după romanul scriitorului britanic Ian McEwan. E un text care mie mi-a plăcut foarte mult, deoarece, într-o lume a competitivității, în care copiii sunt învățați de mici că trebuie să fie numărul 1 cu orice preț, personajele propun o lume interioară fabuloasă. O lume pe care Ada a dezvoltat-o în acest proiect cu totul atipic, un spectacol-concert.”,  a declarat în debutul conferinței de presă Gianina Cărbunariu, directorul Teatrului Tineretului.

De asemenea, Gianina Cărbunariu a precizat că acest spectacol nu se adresează doar publicului tânăr și că își dorește ca părinții să aprecieze acest spectacol alături de copiii lor. Textul are o filosofie aparte, care îndeamnă la introspecție și visare.

„Îi mulțumesc Gianinei că s-a gândit la textul acesta, deși inițial m-am speriat puțin, fiind vorba despre un spectacol pentru copii. Am întâlnit o echipă deschisă, care s-a jucat și a îndrăznit să cânte la tot felul de instrumente și obiecte care scot sunete. Mi-a plăcut foarte mult lucrul cu actorii și aștept să vadă și publicul ce-a ieșit.”, a menționat Ada Milea, regizorul spectacolului.

Despre lucrul la acest spectacol, care se anunță a fi unul extrem de vesel, actorii au afirmat că a fost o bucurie și o adevărată plăcere, iar faptul că au reușit să cânte la tuburi, la tel, la răzătoare poate fi catalogat ca o adevărată performanță.

Deși Ada Milea nu mai are nevoie de nicio prezentare, atașăm mai jos un scurt CV:

În 20 de ani, Ada Milea a scos 14 discuri, dintre care unul în Olanda: „The Island” – după Gellu Naum, cu Alexander Balanescu, Ada Milea şi Balanescu Quartet (Saphrane Records, 2011); a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate: Marea Britanie, Statele Unite, Franţa, Belgia, Spania, Germania, Elveţia, Olanda, Italia, Suedia, Polonia, Ungaria, Israel, Finlanda şi Republica Moldova.

Ada Milea a compus muzică de teatru pentru peste 40 de spectacole, în teatre din capitală (Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul de Comedie), dar și din provincie (Teatrul Național din Târgu Mureş, Teatrul Naţional din Timişoara, Teatrul German de Stat din Timișoara, Teatrul Național Iași, Teatrul Național „Radu Stanca” și Teatrul Gong din Sibiu, Teatrul de Artă Deva, Teatrul “Regina Maria”, Oradea, Teatrul Național Cluj), colaborând cu regizori precum Alexandru Dabija, Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, David Esrig, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu, Sorin Militaru, Felix Alexa.

În afara țării a lucrat la Athanor Akademie (Germania): „Quijote” după Miguel de Cervantes Saavedra (in limba engleză), „Apolodor” după Gellu Naum (în limba germană) și „Mein Müder Vater” după Gellu Naum, regia David Esrig și la Oxford Contemporary Music & I.C.R. Londra „The Island” după Gellu Naum (împreună cu Alexander Bălănescu). În 2002 a colaborat cu Cirque du Soleil (Canada).

Ada a obținut două premii UNITER: în anul 2006 „Premiul Criticii” și în anul 2008 „Premiul pentru muzică de teatru “.

„Visătorul”, după romanul lui Ian McEwan, Spectacol-concert de Ada Milea

Distribuția:

PETER – Emanuel Becheru

KATE – Corina Grigoraș

MAMA – Nora Covali

TATA – Rareș Pîrlog

PROFESOARELE: Gina Gulai, Maria Hibovski, Cătălina Ieșanu

COPIII: Cătălina Bălălău, Andrei Merchea Zapotoțki, Dragoș Ionescu, Valentin Florea

Scenografie: Alina Herescu, Desene & animație: Paul Mureșan, Dramatizare de Antoaneta Zaharia, Traducerea: Dana Crăciun

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. XX spune

    Chiar credeti ca Ada Milea,pe care eu o indragesc foarte mult si o ascult deseori acasa,este pentru copii? O inteleg copiii? Eu as paria ca cei mai multi dintre adulti nu o inteleg

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate