Recital cameral susținut de violonista Corina Marc şi pianista Cristina Şoitu

0

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ în parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, vă invită la o seară de muzică camerală susţinută de violonista Corina Marc şi pianista Cristina Şoitu, ambele din Cluj-Napoca.

Evenimentul are loc în cadrul Stagiunii artistice 2016-2017 şi se va desfăşura miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 18:00, în sala de festivităţi „Theodor Macarie” a Liceului de Arte “Victor Brauner” Piatra-Neamţ.

În program, compoziţii ale lui Gabriel Fauré, Francis Poulenc, Jules Massenet, Claude Debussy.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

CORINA MARC a început studiul viorii la vârsta de şapte ani, sub îndrumarea profesorului Mihai Wunderlich, urmând ca din anul 1997 să le continue la clasa prof. univ. dr. Victoria Nicolae.

corina-marc

Printre premiile obţinute la concursurile naţionale şi internaţionale, se numără: Premiul special Aperto la Concursul Internaţional „Cornelia Bronzetti” – Câmpina (2000), Premiul I la Olimpiada Naţională de la Satu-Mare (2001) şi Ppremiul I – „Premiul Uniunii compozitorilor şi muzicologilor” la Olimpiada Naţională de la Braşov (2003).

A participat la cursuri de măiestrie susţinute de violonişti precum: Şherban Lupu (S.U.A.), Cornelia Bronzetti (Bucureşti), Gernot Winischofer (Viena), Cvartetul „Voces” (Iaşi), Aurel Marc (Cluj-Napoca), Anke Schittenhelm (Graz), Ellen Rose (S.U.A.-Dallas).

Ca studentă, a participat la cursurile de măiestrie din cadrul Vacanţelor Muzicale de la Piatra-Neamţ.

În calitate de solistă a colaborat cu orchestre precum: Orchestra Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca la Sala Mare a Casei Universitarilor şi la Bistriţa (2001), Sala Operei Maghiare (2003), cu Orchestra Profesorilor (2004) la Bistriţa şi la Cluj-Napoca, Orchestra studenţilor Academiei de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca (2006), Orchestra „Liutaria” (2007, 2008).

În domeniul muzicii de cameră a colaborat cu pianiştii: Alexandru Székely-Silion, Georgiana Fodor şi Cristina Şoitu, alături de care a susţinut numeroase recitaluri.

Din anul 2009, este cadru didactic titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, obţinând rezultate deosebite cu elevii la Olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. Absolvenţii clasei sale sunt în prezent studenţi ai Conservatoarelor de muzică din Cluj-Napoca, Viena şi Graz.

A obţinut titlul de Doctor în muzică în anul 2016, cu teza intitulată: „Sonatele franceze pentru vioară şi pian de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului XX.”

Pianista CRISTINA ŞOITU a absolvit studiile de licenţă, masterat şi doctorat ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, urmând cursurile Facultăţii de Interpretare Muzicală, specializarea pian, la clasa conf. univ. dr. Csiky Boldizsár. În cadrul şcolii doctorale „Sigismund Toduţă” a Academiei de Muzică clujene, l-a avut ca şi coordonator ştiinţific pe prof. univ. dr. Gabriel Banciu.

cristina-soitu

Pe parcursul anilor de studii a participat la cursuri de măiestrie cu Mihaela Ursuleasa, Franck van den Laar, Adriana Bera, Ninuca Pop-Oşanu, Walter Krafft şi la cursuri de muzică de cameră cu Ellen Rose, Vladimir Lakatos, Anke Schittenhelm şi cvartetul „Voces”.

În 2013 a participat la workshop-urile de mediere muzicală, în cadrul programului „Do Re Mi Start”, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, implicându-se ulterior, în calitate de interpret, în concertele educative organizate la finalul proiectului.

Activitatea artistică a interpretei cuprinde recitaluri solo şi de muzică de cameră susţinute în Cluj-Napoca, Sinaia, Braşov, Târgu-Mureş, Sighet, Bistriţa, Piatra-Neamţ şi Zalău.

Din anul 2008, este profesor la Şcoala de Muzică „Augustin Bena” din Cluj-Napoca, pentru ca opt ani mai târziu, din 2016 să predea pianul la Şcoala Internaţională din Cluj-Napoca. În prezent este şi asistent universitar doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Extensia Piatra-Neamţ.

recital

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate