Programul zilelor de sâmbătă și duminică la Târgul de Crăciun la Neamț

0

Sâmbătă seară la programul va începe cu recitalul oferit de Cristian Prăjescu. În continuare, vor cânta Alex Velea şi Feli.
***
Pentru duminică, organizatorii Târgului de Crăciun la Neamţ, ediţia 2017, au pregătit o surpriză. Seara va debuta pe Platoul Curţii Domneşti cu Festivitatea de premiere a concursului „Ce-i transmiţi lui Moş Crăciun” (ora 18:00). Programul artistic va debuta cu recitalul oferit de Asociația TAGMA, urmată apoi de Teodora Sava. Narcisa Suciu şi Ovidiu Lipan – Ţăndărică (însoţit de Fanfara Zece Prăjini) vor constitui atracţiile artistice ale serii de duminică.

ALEX VELEA
S-a născut în data de 13 mai 1984. Dragostea pentru muzica i-a fost insuflată de părinţi, în special de tatăl său, care este muzician. Părintii sunt un punct de echilibru în viaţa lui, in obiectivitatea lor Alex crezând cel mai tare.

Pasiunea pentru muzică şi-a descoperit-o de mic, dar în mod organizat, Alex cânta de la 9 ani,  iar la 11 ani a devenit elev al Palatului Copiilor. De la vârsta de 16 ani, studiază timp de 4 ani canto clasic. Alex se considera un mare norocos pentru că are ca „meserie” ce iubeste mai mult în viaţă: muzica.

Un punct de sprijin in viata lui Alex sunt si prietenii săi, care il susţin necondiţionat şi îl încurajeaza sa mearga mai departe. Unul dintre cei mai buni prieteni ii este Smiley cel care este producător alături de Marius Moga al albumului de debut semnat Alex „YAMASHA”. Alex îşi demonstrează polivalenţa şi dragostea pentru mai multe genuri muzicale şi prin colaborările pe care le-a avut până acum: Anda Adam, Connect-R, Matteo, C.I.A, Sisu& Puya, Mandinga, Anna Lesko, etc.

FELI
Feli spune despre sine că este „un satelit natural al muzicii” și nu își poate imagina un mod mai bun de a se exprima decât prin muzică.
Artista a cochetat cu toate genurile muzicale, începând cu pop-rock în adolescență, când a fost atât vocea, cât şi compozitoarea trupei Aliens. A lucrat alături de Edi Schneider (Dj Phantom), iar apoi s-a îndreptat către sfera hip-hop, unde s-a implicat în câteva proiecte muzicale cu Grasu XXL, Puya și Guess Who. Toate aceste experiențe au ajutat-o să-și definească stilul și să își dorească o carieră solo.
Din 2014 a început să lucreze pentru propriul proiect muzical. Artista ajuns pe primele locuri în topurile muzicale din România chiar cu single-ul de debut: „Cine te crezi?”, lansat în octombrie 2014, piesă care i-a adus anul următor și prima nominalizare pentru Best Romanian Act la MTV Europe Music Awards.
2015 a fost un an extraordinar pentru Feli. Dincolo de nominalizarea la MTV EMA, artista a lansat trei piese în timpul campaniei HaHaHa Production #maimusic: „Gelozia” (featuring Speak), „Perfect for You” (feat. Dorian) și „10 Minutes” (o colaborare emoționantă cu Smiley), precum și un single nou.
„Creioane colorate”, single-ul lansat în toamna lui 2015, este o piesă care a ajuns numărul 1 în topurile muzicale și a însemnat o nouă nominalizare pentru Feli la MTV EMA. Piesa ne aduce aminte că fiecare zi poate fi un nou început în care să descoperim lucruri, să vedem lumea cu tot ceea ce are mai frumos și să mulțumim pentru ceea ce am primit.
Muzica traduce în versuri și sunete sentimente pe care altfel este greu să le descriem. Feli este una dintre acele voci speciale care reușește prin piesele sale să transmită cele mai profunde emoții și trăiri. O astfel de piesă este și single -ul – „Timpul”, care a atins din nou prima poziție în topuri, în 2017.
Artista a mai lansat un remake rock după unul dintre cele mai cunoscute cântece ale Mariei Tanase – „Cine iubeste si lasă” și un featuring interesant cu Connect-R – „Cearta arta”. În prezent, își promovează cea mai noua piesă -„ACASA”.

TEODORA SAVA
Teodora Sava s-a născut pe 27 noiembrie 2001 în Piatra Neamț. Este elevă la Liceul de Arte „Victor Brauner”. A studiat canto, pian, flaut și chitară, și nu se vede facând altceva în afară de muzică, care o definește, deși, după cum a menționat, părinții îi spun să aibă și o altă meserie de rezervă.
Conform propriilor declarații, artista a „cântat la concerte de caritate, la case de copii și la aziluri de bătrâni”, iubește natura și animalele, iar cel mai mult îi place să se implice în viețile celor din jur, inclusiv prin voluntariat. De asemenea, conform ei, artista își dorește să cânte într-o bună zi pe scenă cu Beyoncé, Christina Aguilera sau Mariah Carey, iar studiile dorește să le continue la Londra sau Paris, tot în domeniul muzicii.
A cântat alături de Nico, Paula Seling, Proconsul și FREE STAY (al cărui solist este Florin Ristei) la emisiuni de televiziune.
Performanțele sale artistice notabile înregistrate încă de la vârsta copilăriei, culminând cu prestațiile de la X Factor Romania 2017 – sezonul 7, când, la finalul interpretării piesei din etapa audițiilor, toți jurații s-au ridicat în picioare aplaudând, au făcut ca ea să fie invitată de către Consiliul Local Piatra-Neamț și premiată de către consilierii locali și primar. De asemenea, ea a fost nominalizată ca ambasador al județului Neamț la categoria „Tinere valori” în cadrul „Galei ambasadorilor nemțeni” și din 2017 face parte din Consiliul Local al Tinerilor Piatra Neamț.

NARCISA SUCIU
Narcisa Suciu este cunoscută atât pentru performanțele sale solo, cât și pentru colaborare strânsă cu compozitorul și interpretul Mircea Rusu, susținând numeroase spectacole cu Mircea Rusu Band și participând la înregistrarea discurilor „Omu` bun si pomu` copt” și „Chef în Grozăvești”.
S-a născut la Baia Mare, pe 27 ianuarie 1975. A absolvit Liceul Mihai Eminescu din Baia Mare, Secția Franceză-Engleză. Între 1992-1995 urmează cursurile Facultăţii de Music-Hall Din Cadrul Universității Ecologice Din București.
În 1995 face prima înregistrare, în studioul Magic Sound cu cântecul „Campuri aurii” (muzica/text – Mircea Rusu). În 1996 participă împreună cu Mircea Rusu Band la spectacolul „Viață de român”, organizat de Fundația Culturala PHOENIX in finalul Festivalului CERBUL DE AUR de la Brasov și susține un micro-recital la Festivalul National de muzica pop Mamaia `96.

Narcisa Suciu a cântat in deschiderea concertului extraordinar susţinut în Romania de JOAN BAEZ (22 iunie 1997). În acelaşi an a obţinut premiul III la secțiunea de interpretare a Festivalului Internațional Cerbul de aur – Brasov.
În ultimii ani, este invitatul prioritar al acțiunilor caritabile, vizându-i pe copiii defavorizați. Pe de altă parte, susţine activitatea copiilor supradotați, monitorizați de Fundația „H.Coandă”, în acest sens donându-si, pentru o licitație pe internet, premiul obținut la Festivalul CERBUL DE AUR în 1997, trofeu care – licitat intens timp de o lună – a ajuns la un fan din Spania.
Premii:
• Trofeul Ursuletul de Aur – Baia Mare (1991);
• Trofeul Floare de Colt – Cluj (1992);
• Premiul I la Festivalurile de Muzica Pop de la Iasi si Alexandria (1995)
• Premiul III La Cerbul De Aur (1997)
• Trofeul „Festivalului Cântecului De Dragoste”  cu piesa „Poate Tu, Poate Eu” (2002)
• Trofeul pentru „Cea Mai Buna Voce Feminină” la Festivalul ` Celor 3 Mari ` (Varna , 2003)

OVIDIU LIPAN ȚĂNDĂRICĂ

Ovidiu Lipan Tăndărică s-a născut la Iași în ianuarie 1953. În anul 1969 se alătură uneia dintre cele mai elevate trupe ale momentului, „Rosu & Negru”. Urmează în 1974 colaborarea sa cu trupa „Phoenix”, în cadrul careia are o prestație remarcabilă, care continua până în zilele noastre.
Isi continua activitatea muzicala colaborand cu artisti români si internaționali: Herman Rabble de la Scorpions, Ginger Baher, Eruption, etc. Cariera îi acoperă patru cincimi din viață.
Neobositul Ovidiu Lipan Tăndărică a creat de fiecare data o muzică de spirit, prin care a reușit să transmită toate trăirile sale. A realizat o suita de patrimoniu, reprezentând spiritul românesc, balcanic, o profunzime a sentimentelor sale care au îmbogățit cultura. De fiecare data, maestrul tobelor a reușit să vină cu ceva nou în muzica internațională.
A susținut concerte în lumea întreagă, cu mari succese la New York, New Mexico, Panama, Paris, a participat la nenumărate festivaluri de World Music, primind gradul de cavaler de onoare al culturii românești. Un adevărat vulcan de energie, o forță creativa de neimaginat, a reușit să aducă pe piața muzicală mondială creații mărețe precum „Renașterea”, „Bachita“, „Getica”, „Visul Toboșarului”.
Maestrul tobelor declară că visul sau va continua pe viitor, deoarece el nu poate sa nu viseze, propunându-și pentru perioada care urmează noi proiecte artistice.

Fanfara din satul Zece Prăjini, Iași, care s-a remarcat prin muzica cu tonalități balcanice, stilul lor fiind asociat cu cel al lui Goran Bregović.
Drumul formației a căpătat avânt odată cu remarcarea ei de către Speranța Rădulescu, etno-muzicolog la Muzeul Țăranului Român din București, în ediția din 1989 a Cântării României. Anul 1993 a fost momentul în care muzica lor a fost lansată peste graniță, odată cu vizita la Montreux făcută fostului suveran al României, Mihai I.
Fanfara a fost angajată în Teatrul Ecvestru Zingaro. concertând la Festivalul de Teatru de la Avignon în spectacolele „Battuta” (2006-2009). Printre colaborările notabile cu muzicieni consacrați, se numără cea avută cu Ovidiu Lipan „Țăndărică”, Mioara Velicu, Alexandru Recolciuc, rezultate fiind hituri precum „Margareta”, „Natalis” (în colaborare cu Stelu Enache), „Tango Toledo” (în colaborare cu Margareta Pâslaru). Înregistrarea melodiei „Margareta” împreună cu fostul baterist al trupei Phoenix, a constituit momentul deplinei consacrări în România.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate