Search
joi 26 aprilie 2018
 • :
 • :

„Prin spitalele din Neamț” – care sunt cei mai corupți medici din Neamț

coruptiCare sunt cei mai corupți medici din Neamț a fost tema unui sondaj deschis la care au fost luate în calcul în special opiniile cadrelor medicale, pentru a evita subiectivismul pacienților.

La spitalul din Piatra-Neamț sondajul a avut un rezultat apocaliptic. Peste 90% dintre cei intervievați au spus că secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamt are cei mai mulți medici corupți. Pe locul doi, cu un procent de aproximativ 5% vine Maternitatea.

ortopediePe surse am aflat că există deja un protocol încheiat între spital pe de o parte și ceva instituții care se luptă cu corupția pe cealaltă parte, tocmai pe tema prevenției corupției. Se spune că deja ar fi avut loc prima întâlnire, ocazie cu care le sugerăm ca a doua întâlnire să o facă la Ortopedie.

În decursul timpului, ne-au fost sesizate de pacienți cazuri grave de corupție la această secție, dar când și personalul medical din spital e de aceeași părere înseamnă că problema este gravă.

La spitalul din Roman sondajul a ortopedieavut rezultate la care nu ne așteptam. 60% au susținut că cei mai corupți medici sunt cei de la Ortopedie de la Piatra-Neamț. 20% au indicat medici chirurgi din spitalul de la Roman, 10% medici de la Maternitatea din Roman și restul de 10% alți medici.

Dacă și la Roman peste jumătate din personalul medical chestionat a indicat tot sectia de Ortopedie de la Piatra-Neamț înseamnă că la această secție treaba e gravă.

La spitalul din Tîrgu Neamț, ortopediedin păcate pentru municipiul Piatra-Neamț, ca spăgari renumiți au fost nominalizați în procent de 70% tot cei de la secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, 20% cadrele medicale din zona maternității din Tîrgu Neamț și 10% alte cadre medicale.

Un cadru medical din Tîrgu Neamț, al cărui nume nu îl putem face public, ne-a spus că a văzut cazuri de oameni cu diverse probleme ce se puteau rezolva prin tratamente medicamentoase care au fost protezați inexplicabil la Piatra-Neamț.

La spitalul din Bicaz toate procentele de maternitate-piatra-neamt-1corupție sunt considerate a fi la Piatra-Neamț. 30% dintre cadrele medicale din Bicaz au spus că aud povești de la pacienți forțați să dea șpagă la secția de Ortopedie de la Piatra-Neamț și 70% au indicat Maternitatea din Piatra-Neamț unde, precizează cei din Bicaz, corupția îi vizează direct, deoarece sumele încasate de unii medicii șpăgari de la Maternitatea din Piatra-Neamț sunt principalul motiv pentru care se pun bețe în roate în funcționarea Maternității din Bicaz. ”Sunt interese mari la Piatra-Neamt ca femeile de la noi să meargă să nască acolo ca să dea șpaga de rigoare.” , spunea un cadru medical de la Bicaz.

Concluzia este una foarte clară. La secția de Ortopedie de la spitalul din Piatra-Neamț este o problemă mare de tot. Se vorbește de medici care condiționează actul medical sau calitatea lui de primirea unei șpăgi.

Să ajungă o secție de spital la o asemenea preformanță încât atunci când întrebi medicii din tot județul unde sunt cei mai corupți colegi să indice pe nerăsuflate Ortopedia de la Piatra-Neamț, înseamnă că ceva este în neregulă aici.
Și dacă ar fi numai șpagă nu ar fi o mare problema, dar vorbește lumea medicală de operații care nu ar trebui făcute, de operații ratate, de adevărate experimente în special pe picioarele pacienților, de protezări inutile și de multe alte lucruri care ar trebui să faca subiectul unei anchete serioase din partea celor specializați în așa ceva.

1. Este obligatoriu ca cel puțin o perioadă de timp, pacienții care ajung la secția de Ortopedie din Piatra-Neamț să completeze la externare chestionare la care să li se permită să nu își dezvăluie identitatea și în care să răspundă la întrebări legate de corupția din secție, de comportamentele personalului medical etc. Nu ar fi rău să se afișeze la loc vizibil în secție informații despre numerele de telefon unde se pot reclama fapte de corupție ca cei internați sau aparținătorii să poată anunța pe loc condiționarea actului medical.

2. Ar trebui formată o comisie în care să fie cooptată și o persoana dintr-o instituție care se ocupă cu corupția pentru a se lămuri dacă într-adevar există interese ca maternitatea din Bicaz să nu funcționeze în parametri normali și gravidele să fie nevoite să vină la spitalul din Piatra-Neamț.

3. Condicele de sugestii și reclamații ar trebui să existe la fiecare secție, în zonele de așteptare sau vizită, la loc vizibil pentru a putea fi folosite.

4. Se impune o analiză asupra pacienților care pentru aceeași afecțiune sunt tratați în spitale dar consultațiile sunt făcute la cabinetele private ale acelorași medici care-i tratează în spital. Și aceasta este uneori o formă de șpagă mascată.

5. Trebuie analizate individual toate cazurile de pacienți care au mers la spitalele din alte județe pentru afecțiuni care s-au constatat ca fiind greșit diagnosticate la Neamț pentru că există prea multe suspiciuni de diagnosticări exagerate în rău pentru a forța pacientii sau aparținătorii să bage mâna cât mai adânc în buzunar.

www.ziarneamt.ro

 

11.05.2017 – DREPT LA REPLICĂ – Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

Mai puteti citi:
Prin spitalele din Neamț”. Introducerea
”Prin spitalele din Neamț” – Accesul în spitale
”Prin spitalele din Neamț” – Cum ești tratat la urgență
Urmează:
„Prin spitalele din Neamț” – ce șpăgi se dau în spitalele din Neamț
60 comentarii la “„Prin spitalele din Neamț” – care sunt cei mai corupți medici din Neamț

 1. Manu

  Toata stima personalului sectiei chirurgie si domnului dr. Buganu, personalului sectiei Anestezie, terapie intensiva si dr.Gurau. Au dovedit un real profesionalism si multa omenie tratand un pacient cu handicap grav. Am numit medicii pentru ca merita toata aprecierea. Exista si astfel de oameni in Spitalul Judetean Neamt. RESPECT!

  Raspunde
   1. Manu

    Nu, sunt apartinatorul pacientului si am fost impresionata de felul in care a fost tratat! Exista si o alta abordare medicala, care ar trebui sa fie regula!

    Raspunde
 2. Cantoriu Alexandra

  Nu ne obliga nimeni sa le dam! Asta o facem pt ca vrem noi , asa i am invatat noi romanii!

  Si acum cu toata sinceritatea din lume va zic, am nascut acum 2 luni in spitalul din piatra neamt cu dr. Cosmin Rugina un om extraordinar ce isi face meseria cu mult interes, nu mi a cerut nimeni nimic si nu am dat nimic nimanui. Asistentele ,
  S au comportat minunat cu mine , am vrut sa ii dau unei doamne asistente ca mi a adus mai mult laptic la fetita si m a refuzat categoric. La infirmiere sa trecem , adevarat ca nu schimba lenjeria , dar trebuie sa le spui , doctorul nu a cerut nici macar un leu ! Nu toti sunt la fel! O zi buna va doresc

  Raspunde
 3. Stefan

  Asa este, ortopedia este „cancerul” Spitalului Judetean.Daca se vrea sa se rezolve ceva, trebuie dati toti afara: medici, asistente , infirmiere, fiindca boala este generalizata!Eu as desfiinta cu totul sectia si as reinfiinta-o cu oameni total diferiti si cu proceduri in care medicii sa nu mai poata „negocia” nimic!

  Raspunde
   1. Nanu

    Decat cu astia ,mai bine fara ,Sanatatea cheltuieste degeaba banii cu ei . Daca ar fi fost numai dupa acest personal de la ortopedie ,nenoroceau o multime de oameni si asa au nenorocit destui !

    Raspunde
 4. Danut

  Poate..nu zic nu..dar eu am o deosebita consideratiune si motive temeinice in a multumi dnei dr iorgu de la onco..si tuturor de acolo..nu am dat spaga..si totusi isi fac treaba cu inalt profesiomalism.multumiri.

  Raspunde
 5. gabriel danaila

  eu am dat la iasi 6500 pentru operatie la inima pt.socrul meu si 1000 la anestezist si operatia reusita pacientul mort.nu a mai raspuns la telefon.niste nenorociti..

  Raspunde
  1. Nanu

   Gabriel sa fim seriosi si eu am fost operat la clinica de cardiologie din Iasi ,am avut o operatie pe cord grea de tot si pot sa-ti spun cu mana pe inima care mai bate datorita acestor oameni, ca sant niste oameni deosebiti si tot personalul la fel . Mai sant si cazuri cand apar complicatii si nu ca neaparat personalul nu si-a facut datoria, mie nu mi s-a fixat nici u pret si nu mi s-au pus conditii . Pot sa spun ca ,Clinica de cardiologie din Iasi ,este la ora actuala cam cea mai buna din Romania ,cazuri refuzate de alte clinici renumite au fost rezolvate la Iasi.

   Raspunde
 6. Dana

  Dar de sectia Hematologie ati auzit?Este o singura doctorita care pleaca la ora 4 cu buzunarul plin.Nu mai zic cat de urat iti vorbeste si abia se ridica de pe scaun……….Evident ca daca nu aduci atentii ori nu te interneaza ori vorbeste f urat…..

  Raspunde
  1. Maria

   F. Adevarat eu am avut o verisoara care avea probleme grave, era internata la hematologie in fiecare luna ,dar in 4 ani ea nu a văzut o data fata doctoriței,(era imobilizata la pat),aștepta doar bani de la rude si gata si cand o deranjai de la masa ,iti mai vorbea si urat ,nu înțeleg cum e posibil sa ocupe acel post ,una care sta pe scaun toată ziua fără sa facă o vizita la pat la pacienți ,si sa dea diagnostice in baza la hârtii si ce spun asistentele ,e o Rușine

   Raspunde
 7. Mihai Curea

  Noi corupem pe medici,ei,fac ce stiu ca trebuie sa faca;dar,daca vine unul cu bani multi se uita de legea sanatatii,adica juramantul pentru sanatate,si face fiecare ce vrea,;deci sa incercam sa ne mentinem sanatosi,ca viata este scumpa,iar,felul in care o trsim doar noi

  Raspunde
 8. Mioara Atudosie

  Majoritatea mai ales cei de la chirurgie asistentele nu ti schimba pansamentul pina nu lebagi in buzunar infirmierele te jupesc nu ti aduce perna si cearsaf daca nu i bagi in buzunar si ti spune ca sunt doua

  Raspunde
 9. Valeria Lupu

  Orropedia din Piara-Neamt face de ris juramantul depus ca medici. Acum 2 ani am fost operata la cavilie si nici acum nu merg fara carja. Am fost operata dupa aia inca de 4ori am facut infectie din sala de oeratie si din cauza mizeriei existenta in saloane nu vin infermierele sa te spele imi spuneau sa ma spal cu servetele umede. Trebuie sa va spun ca platind tot m-au lasat invalida

  Raspunde
 10. Mihaela

  Cred ca ar fi mai bine ca toti pacientii care ajung la spital,oricare ar fi acesta,sa nu simta ca ar avea vreo obligatie fata de medic pentru actul medical in sine. Atunci,subiectul „cei mai corupti medici”nu ar mai exista.Gasesc vina celor ce ofera spaga.Daca ceva nemultumeste un pacient din sistemul national de sanatate,poate alege varianta „privata”.Recunosc cu rusine ca am oferit cindva o suma pentru o operatie in urma careia m-am pricopsit cu un virus de care abia am scapat cu o terapie facuta in strainatate pentru care nu am platit nimic.Tot invatul are si desvat si se poate aplica fara a cersi atentie din partea nimanui.Cind te decizi sa „corupi”pe oricine,intreaba-te:ai fost sau esti o persoana corupta?Tie cine-ti ofera ceva in plus fata de ceea ce meriti prin munca cinstita?Aprecierea poate veni si sub alte forme, chiar noi putem opri coruptia.

  Raspunde
 11. Lore Lorena

  Nu toti, un medic de exceptie este dr Vlad Chirtes, medic pediatru, puteti merge cu cata spaga vreti la dumnealui ca va v-a refuza categoric, este f dedicat meseriei si trateaza toti pacientii cu profesionalism, ar merita o distinctie de „asa da”.

  Raspunde
  1. Bordea Ana

   Asa este, am ramas surprinsa cand a plecat din salon si m-a lasat cu banutii in mana , zicand ca lui nu-i sta in fire sa faca asa si ca el are principii. Acum sunt din nou in spital cu baietelul meu , nu am avut acelasi noroc ;))

   Raspunde
  2. Alexandra

   Așa este, un doctor dedicat cu tot sufletul. Foarte puțini medici sunt ca dumnealui, profesionalism și respect pentru micii pacienți.

   Raspunde
 12. Roxana Chele

  Nu stiu de ce ne plangem cand noi i-am invatat asa . Ar trebui sa mergem la spital sau medic de familie pe baza asigurarii medicale nu cu bani sau pachete de orice fel. NOI Suntem vinovati. Ar tebui sa ne schimbam sa nu mai dam nimic ca oricum sunt platiti din asigurarile pe care le platim si nu sunt bani putini.

  Raspunde
 13. Celentano

  E singurul sistem in care DNA-ul nu s-a implicat cu adevarat. Omul, cand e vorba de sanatate trece peste orice principiu si cred ca si un procuror de la DNA ar da spaga pentru a fi sigur ca este tratat cu responsabilitate.

  Raspunde
 14. Irina Florea

  În februarie 2014, soțul meu a văzut la patinoar și, întrucât, acuză dureri la nivelul capătului de jos al tibiei, am mers la spitalul din Piatra Neamț. I s-a făcut radiografie și verdictul a fost clar: fractura care necesita protezare. Soțul meu a refuzat internarea și operația. Timp de o săptămâna, i s-au făcut masaje cu un unguent antiinflamator, întrucât de putea calca in piciorul ‘fracturat”. A urmat o a doua radiografie, cu gipsarea pentru 3 săptămâna a piciorului in cauza. Osul s-a vindecat fara probleme, era doar un pic fisurat. Întrebarea este dacă nu refuza operația, suporta un chin inutil, la recomandarea unui „specialist” care se și vedea cu banii din șpaga operației in buzunar. Protezare inutilă doar pentru bani!!!!
  RUSINE CELOR CARE PRACTICA ACTUL MEDICAL IN SCOPUL DE A OBȚINE FOLOASE MATERIALE!!!!!!!

  Raspunde
  1. Vukovik

   FOARTE ADEVARAT ! D na IRINA ,la D vstra a fost acum 3 ani EU pot confirma din acest an ,luna Feb , care cum ,ajunge in acea sectie GATA la Cutit , la Tije si suruburi , Asta la picioare ,la Fereasca Domnu ! sold spunea cineva ca a auzit ,cicanituri de ciocan ,iar la suruburi se strang cu autofiletanta ,daca e cazul se mai ajusteaza din proteza cu flexul ? DECi odata ajuns pe acolo ,devii un fel de Robocop , inventie SJU Neamt sectia Ortopedie , Ar trebui ca la externare in loc de Bilet de iesire , Scrisoare Medicala , Reteta sa ti se dea un decalmetru , o pompita cu ulei de Transmisie , ARAL , VALVOLINE si acasa cand ajungi Daca ? mai ajungi sa rogi Femeia , Copii , Fratii sa te Unga , faca o Infiltratie cu respectivul ulei , iar la o vreme cum e cea de acum ,alteranta cald cu rece se poate da si cu niste Antigel G 12 , Ptr ca spunea un domn care avea in El niste chestii de genu metalic , ca atunci cand se schimba vremea ori se imbaia simte niste Dureri , Zvacneli , VAD pe aici ca este o Doamna care Pretinde ca Ea a si Platit ca sa ramana cu Sechele ! Chestiunea e ca acum TOTI traim in secolul vitezei , ori cu acele tije ,surubele , ,,uite avand de astea i ti poti sch numele ,prenumele din Barbu Mircea in Mircea SURUBARU ,, Subaru ,, perioada de covalascenta se reduce , dar cu Inconvienientele de mai sus .

   Raspunde
 15. Elena

  Pe mine ma deranjat spaga pe muribunzi… la oncologie!!!! Acolo pestele de la cap se impute. Doua cazuri m au socat… batran in ultimul grad tinut doua zile si o noapte pe un scaun pe hol pana au ajuns ficele din strainatate… acum a plecat intr o lume mai buna. La ortopedie vine un medic de la Tg. Mures consulta privat, iti spune pretul 4000 roni operatia o proteza sold… aduci trimitere de la.medicul de fam si cuponul de pensie si esti programata pt. Operatie la spitalul municipal Tg. Mures. Banii se dau in curtea spitalului de o ruda in masina dl. Doctor care si pleaca chiar in halat. Sanatatea a ajuns de ras… isi bat joc de viata oamenilor. De 12 ani platesc la sanatate in Romania si in Italia si nu pot face analize prin casa de asigurai m au programat in septembrie…RUSINEEE!!!!

  Raspunde
 16. Valentina Andronescu

  Bunicul meu a platit 30 milioane pt proteze si pt operatie.Astea doar doctorului plus multe altele date asistentele care sunt niste nesimtite.Iau banii si dupa nici nu mai trec prin salon.Pe cei 30 milioane nu a primit nici macar o chitanta nimic.I s-a spus ca matetialele din spital nu sunt de calitate si mai bine sa comande doctorul de care stie el si cu care lucreaza el.E normal ca un om cu o pensie de 7 milioane sa platesca o asemenea suma.Plus ca dupa celebra operatie a luat din spital un virus care mai mai sa il bage in groapa.Doctorul de la terapie intensiva mi-a confirmat ca din spital a luat virusul.Mori cu zile

  Raspunde
  1. xx

   La cardiologie am fost si eu in spital,singura data cind am fost in spital,si m-am prezentat la dr Olaru cu bilet de trimitere,card de sanatate,CI,cupon de pensie si fara sa se uita la mine mi-a indicat sa ne vedem dupa masa la cabinetul privat de vizavi de blocul turn.era in saptamina mare si multi medici erau in concediu de paste prin strainataturi.Nu m-am dus si ma tratat medicul de familie pina au venit madicii specialisti de prin concedii

   Raspunde
 17. Elena Bofan

  Hai sa fim corecti..nu chiar toti sant corupti.mai sant si medici corecti dar putini.am avut ocazia sa simt ca mor pe scarile spitalui ca nu aveam suma ceruta pt operatie femur si pana nu am achitat nu a facuto si am avut ocazia sa gasesc medici buni..calmi.si care sau comportat extraordinar.asa ca sa nu exageram.in spiralul piatra este lipsa de informatie..lipsa de personal calm..lipsa de colaborare .lipsa de civilizatie.in multe cazuri esti tratat cu indiferenta..cu raspuns urat si tratament de prost gust ce de multe ori un raspuns in flegma te face sa plangi.Si nu numai medicii raspund urat ci si asistente..femei serviciu.si pot spune ca femeile de serviciu raspund si se comporta ff urat.nu poti intreba ceva ca e de jale.daca le dai banutul mai tac cat stai tu si e f atenta cu pacienta dupa ce pleci nici no cunoaste.un gest f urat.

  Raspunde
 18. Rely Stefan

  Eu întreb altceva CÂȚI MEDICI MAI AVEM BUNI ÎN SPITALELE DIN PIATRA NEAMȚ, AȚI FOST LA SPITAL PENTRU O PROBLEMA DE SĂNĂTATE SI A-ȚI FOST TRATAȚI ÎN SPITALUL DIN PIATRA NEAMȚ?

  Raspunde
 19. Addams Nancy

  La psihiatrie…xxxxx,doamna xxxxx nu scrie o foaie , nici nu te baga in seama fara 100lei minim…pe care bineinteles tre sa ii dai pe orice fara sa intrebi de bon…dar nimeni nu indrazneste sa spuna ceva

  Raspunde
 20. Yann

  nu le face nimeni nimic,nu se pot atinge de iei,nici poliția nu se pune cu iei ,de parca ar face parte din alta lume,daca se intampla ceva cu un pacient nu-i saltă ca pe un om de rand,mai întâi la colegiul medicilor si apoi mai vedem…..dar corb la corb nu-si scoate ochiiiii

  Raspunde
 21. ioan

  DR. GUTU CARE A FOST CHIAR ARESTAT PENTRU CONDITIONAREA ACTULUI MEDICAL DE CE MAI LUCREAZA IN SPITAL ???????
  ACEST xxxxxx A NENOROCIT-O PE MAMA CU TOATE CA A CERUT SI I-AM DAT BANI .

  Raspunde
 22. Elena

  Toti așteaptă sa le bagi ceva in buzunar daca nu le dai nimic nici nu vorbesc cu tine… Am nascut acu doi ani am fost lasata 24 de ore in travaliu. Niciun medic nu vroia sa se uite la mine… Am avut noroc de Domnul doctor Rugina Cosmin e un medic cu suflet.. El a fost salvarea mea si a copiluilui meu…. Iar infirmierele trebuie sa le dai bani sa se poarte frumos cu tine si iti mai ia si din mancare

  Raspunde
  1. Adelina Raluca

   Corect!!!!!
   Verisorul meu avea umarul luxat si medicul i-a spus bunicii mele ca o costa 500 lei interventia si 200 anestezia bunica a spus ca are 200 lei pt ca are pensie de 350 si din 150 i-a cumparat bunicului medicamentele de la oncologie. Raspunsul dr. Bors ” Hai mamaie ca nu imi trebuie bani de paine, ti-am zis cat costa, vii cand ai bani, pana atunci ramane internat”
   Mie pentru ruptura de menisc 600 operatia si 200 anestezia. Ma opera pe loc chiar daca eram insarcinata in 6 luni, fara analize , nici macar tensiunea nu mi-o verifica.
   Un macelar mizerabil. Nu are ce cauta in spital!

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *