Prefectul caută metode de hrănire a urșilor în pădure

11

”Suntem la faza de identificare a acelor locuri unde am putea să asigurăm o parte din hrană. Am luat legătura și cu o parte dintre administratorii fondurilor de vânătoare. În perioada următoare vom identifica aceste zone” a declarat prefectul Vasile Panaite în timpul unei discuții legate de modul în care se poate preveni coborârea din păduri a animalelor sălbatice, cum sunt ușii, în scopul căutării de hrană.

Se vrea revenirea la o practică mai veche când se ducea în anumite locuri din pădure hrană pentru animale astfel încât acestea să nu fie nevoite să plece în căutarea mâncării în zonele populate de oameni.

;

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
11 Comentarii
  1. Gabriela Craus spune

    E o practica veche insa de mult uitata ,dar cum niciodata nu-i tarziu e bine si acum ! Felictari ! Daca vor fi facute si reampaduriri ,ar fi minunat ! Si oare de ce ,guvernantii nu dau o lege prin cate sa-i oblige pe ,,defrisatorii” de paduri sa asigure hrana animalelor (toate nu numai ursii ) si replantarea spatiilor vandalizate ?! Asta ar fi o solutie salvatoare !

  2. claudia lozan spune

    Le luati habitatul…nu au ce manca ,nu sunt ajutati cu rezervatii si sunt vinovati??

  3. Ibrian Dumitru spune

    Oare nu ar fi fost mai bine sa nu le taie casa,,pădurea,,?

  4. Filip Mihai spune

    Silvicultura ce face?….numai de tăiat se bucura. ..știu sa și numere banii…și atât?

  5. Ecaterina Damian spune

    Felicitări! Un gest de normalitate. Iar oamenii să nu le tulbure habitatul.

  6. mickey999 spune

    Pfaaaai…na ca mi-am adus aminte!
    Am auzit ca si sherpii s-au apucat de revolutie!
    Asa am citit la gazeta asta acu’ vreo saptamina .

    Pai sherpii ce mai vor?
    Cota parte din venitul de la urat de Anul Nou sau din vinzarea curelelor de ceas cu cuc electronic??

    🙂 🙂 🙂

  7. Ana Muraru spune

    Poate spune ursul ce a mâncat…?!!!

  8. Gabur Ovidiu spune

    De ce se iau acest set de masuri abia acum? Era de obligatia asociatiei respective ce gestioneaza fondul cinegetic sa faca acest lucru mult mai devreme…mereu doar la noi se intampla..intai este ranit cineva apoi actionam.
    Sa nu uitam ca toate asociatiile au obligatia sa asigure hrana animalelor salbatice…pe hartie.

    1. RP spune

      Obligatia gestionarilor fondurilor cinegetice este sa asigure hranirea speciilor de interes cinegetic si nu a specilor CITES(Convention on International Trade in Endangered Species) . Mai documentati-va ca vad ca o luati pe aratura. Eronata si povestea cu defrisarile raportat la hrana ursilor . Defrisrile ..in fine, taierile legale sau nu sunt o problema mare in RO din considrente de mediu , de calamitati, de eroziunea solului sau calitatea aerului dar sa spui ca acest fapt afecteaza ursii e o prostie fara seaman si o lipsa de cultura etologica si cinegetica. Oricat s-ar exploata suprafata fondului forestier national nu se modifica, ci numai consistenta lui . Ursii din cate stiu eu nu mananca molizi si nici brazi iar padurea batrana de molid are cea mai mica productivitate de masa biologica din lume. Drept urmare in urma unor defrisari , in scurt timp ,foarte scurt timp se instaleaza un deis de vegetatie format din zmenura, mure , lastari etc care constituie hrana ursilor. Nu mai vorbiti prostii si documentati-va!!!!

  9. Katalin spune

    Felicitari ptr un prefect care ne onoreaza poate ar trebui sa i luati locul Gratielei Crudu ministrul mediului ptr idei si competenta si ea sa revina la fostul ei loc de munca unde castravetii si rosiile o asteapta la aprozar Felicitari !!!👍❤️

  10. Paula Diaconu spune

    Trebuie impadurit ceea ce s-a furat fara pic de judecata si nu va mai fi nevoie sa se duca hrana ursilor.Chemati parlamentarii sa planteze arbori ca si asa dorm si nu fac nimic pentr patrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate