Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 iunie 2018
 • :
 • :

Măstăcăneanu, Handaric și Negură, prinși de DNA că au fraudat fonduri europene

dnaIată că DNA Bacău trăiește și începe să trimită spre locuri de cazare cu gratii pe cei care se credeau de neatins. Pentru încălzire, DNA Bacău trimite în judecată trei nume sonore din Neamț, HANDARIC VALENTIN, MĂSTĂCĂNEANU VIOREL și NEGURĂ MIHAI.

De la DNA citire:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților HANDARIC VALENTIN, MĂSTĂCĂNEANU VIOREL și NEGURĂ MIHAI, administratori ai unor societăți comerciale din județul Neamț, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2006 – 2007, inculpații Handaric Valentin, Măstăcăneanu Viorel și Negură Mihai, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale din județul Neamț, au implementat câte un proiect denumit „Investiții pentru îmbunătățirea prelucrării primare a lemnului – utilaje pentru gaterarea buștenilor, tocarea și brichetarea deșeurilor” finanțat prin fonduri S.A.P.A.R.D.
Cei trei inculpați au folosit cu rea credință documente și declarații false, inexacte, ce au fost depuse la Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit care au avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 855.607 lei, fonduri nerambursabile S.A.P.A.R.D., pentru fiecare proiect în parte.
Cele trei proiecte au fost identice, iar procedura de evaluare a ofertelor pentru achiziționarea liniei tehnologice pentru gaterarea buștenilor a fost pur formală, selecția ofertelor fiind aparentă. Astfel, cei trei beneficiari au depus la Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) oferte de la aceleași societăți din Italia (5 oferte) și România (o ofertă), iar invitațiile de participare la procedura și ofertele primite sunt identice. Inculpatul Handaric Valentin s-a ocupat efectiv de procedura de achiziție – solicitarea și primirea de oferte – atât pentru societatea a cărui administrator era cât și în numele celorlalți doi beneficiari.

În cauză, Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), în prezent Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.), s-a constituit parte civilă în procesul penal împotriva inculpaților cu sumele reținute ca prejudiciu, la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislația în vigoare, calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data efectuării plății integrale a debitului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Să vă mai amintim de ce a mai făcut Măstăcăneanu și gașca? Nu credem că mai are rost, deoarece noi, la ziarpiatraneamt.ro, ne-am bătut cu urșii când erau în putere și am scris despre ei când nimeni altcineva nu avea curajul acesta. De acum e timpul să înceapă să plătească în fața legii și, atenție, ei sunt de abia începutul…

Iosub Robert
3 comentarii la “Măstăcăneanu, Handaric și Negură, prinși de DNA că au fraudat fonduri europene

 1. Botomei Vasile

  Opinia mea este că trebuie ajutați oamenii de afaceri autohtoni,pentru menținerea finanțărilor europene pe care au avut priceperea să le atragă,deoarece nu folosește interesului județului Neamț și nici tarii,ca aceste investitii să fie falimentate.Scpopul final este că managerii de proiect sa folosească investițiile pentru dezvoltarea locurilor de muncă,si o reală competiție.

  Raspunde
 2. nae

  Nu avem noi procurori sa cerceteze toate „gainariile” de milioane de euro care s-au dus in buzunarele unor escroci de cariera. Si toate acestea in detrimentul celor cu salar mediu de 400 euro. Oare de ce suntem la coada europei?

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *