Județul Neamț: 3.405 de candidaţi înscriși la proba scrisă de limba și literatura română

1

În sesiunea iunie – iulie 2016, a examenului de bacalaureat, s-au înscris 3.617 absolvenţi din care: 3227 din seria curentă şi 390 din promoţii anterioare.

Sunt organizate 12 centre de examen, dintre care două sunt subcomisii şi un centru de evaluare după cum urmează :

Liceul Carol I Bicaz – 282 de candidaţi, cu subcomisie la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca;

Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra-Neamţ – 220 de candidaţi;

Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra-Neamţ – 358 de candidaţi;

Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ – 300 de candidaţi;

Liceul Tehnologic Economic – Administrativ Piatra-Neamţ – 395 de candidaţi;

Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamţ – 356 de candidaţi;

Colegiul Naţional „Roman Vodă” Roman – 388 de candidaţi, cu subcomisie la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani;

Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman – 218 de candidaţi;

Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman – 246 de candidaţi;

Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman – 204 de candidaţi;

Liceul „Vasile Conta” Târgu – Neamţ – 343 de candidaţi;

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Târgu-Neamţ – 307 de candidaţi;

Centru de evaluare Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ.

Dintre cei 3.617 de candidaţi, 358 au avut echivalată proba A – competenţe lingvistice de comunicare orală în limba română, 566 şi-au echivalat proba C de competenţe lingvistice în limbi străine şi 652 au echivalat proba de competenţe digitale.

Nu sunt candidaţi înscrişi la proba B, competenţe lingvistice de comunicare în limba maternă.

Pentru probele scrise situaţia se prezintă astfel :

Pentru proba E)a) – limba şi literatura română s-au înscris 3.405 de candidaţi;

Pentru proba E)c) – s-au înscris 3.392 de candidaţi, dintre care 2.469 susţin proba la matematică şi 923 la istorie;

Pentru proba E)d) – s-au înscris 3.430 de candidaţi, dintre care 144 susţin proba la fizică, 1.325 la biologie, 146 la chimie, 1167 la geografie, 325 la logică, 27 la psihologie, 24 la economie, 7 la filozofie, 55 la sociologie şi 210 la informatică.

Extras din metodologie:

La şedinţa publică de stabilire a comisiilor din centrele de examen participă cu statut de invitaţi reprezentanţi ai Consiliului judeţean al elevilor, ai asociaţiilor de părinţi, ai sindicatelor şi ai presei scrise şi audiovizuale.

În procesul de evaluare a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor diferenţa dintre notele celor doi evaluatori acceptată este de cel mult 0,5 puncte (faţă de 1 punct).

Se interzice accesul candidaţilor în sălile de examen cu : ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete – acestea vor fi lăsate la sălile de depozitare.

De asemenea, se interzice candidaţilor să aibă asupra lor : manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidaţi, etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Comisia din centrul de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă sau în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraudă, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv.

În fiecare centru de examen va exista un responsabil cu activitatea de monitorizare audio-video, din altă unitate şcolară.

Transportul lucrărilor scrise din centrul judeţean de bacalaureat în judeţul desemnat de MENCŞ, pentru evaluarea lucrărilor va fi asigurat de lucrători ai MAI.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. mihaela spune

    Sunt prea multi care vor sa ia bacul.E prea dubios ,anul acesta. Nu face bine in statistica viitorilor asigurati sociali, cu ajutoare de la U.E si galeti de plastic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate