Incendiu în oraşul Târgu Neamţ

0

(29.12.2011)

La ora 19.01, Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe (aparţinând lui C. V.) situată pe strada Busuiocului din oraşul Târgu Neamţ.


Sosiţi la faţa locului în doar câteva minute de la primirea apelului, pompierii militari au reuşit să lichideze incendiul cu rapiditate, împiedicând astfel propagarea acestuia la elementele combustibile din construcţia acoperişului. A ars funinginea depusă în interiorul coşului de fum, din cauza necurăţării acestuia. La intervenţie a participat şi SVSU Târgu Neamţ.

Este cunoscut faptul că, după aprinderea funinginii depusă pe interiorul coşurilor de fum, temperatura de ardere poate atinge 1000 de grade Celsius, fapt ce poate provoca aprinderea materialelor combustibile din apropiere, pe fondul neizolării termice corespunzătoare. Este indicat ca, cel puţin o dată pe an (la începutul sezonului rece), proprietarii să apeleze la peroane calificate pentru curăţarea funinginii depusă pe coşurile de fum (funinginea rezultă în urma arderii incomplete a corpurilor organice, este alcătuită în principal din cărbune şi se depune în interiorul coşurilor de fum). De asemenea, este indicat ca distanţa dintre coşurile de fum şi materialele combustibile din construcţia tavanului/acoperişului să fie de aproximativ 15-20 de centimetri. Porţiunea de coş situată în podul locuinţei trebuie tencuită (cu ciment special sau lut) şi văruită (cu var alb), astfel încât orice fisură apărută în construcţia coşului să poată fi observată cu uşurinţă. Este interzisă încorporarea în construcţia coşului de fum a materialelor combustibile din construcţia acoperişului (grinzi, asterială, etc).

O mare atenţie trebuie acordată obiceiurilor de afumare a produselor din carne în podul locuinţei, prin îndepărtarea unor cărămizi din construcţia coşului de fum. Pe fondul supraîncălzirii sobei, prin orificiul creat pot ajunge scântei la materialele combustibile, provocând incendii.

În situaţia în care se aprinde funinginea depusă în interiorul coşului de fum, este indicat ca, în prima urgenţă, să se acţioneze prin turnarea de oţet prin partea superioară a coşului de fum (oţetul fiind o soluţie de acid acetic diluat în apă care inhibă arderea).


Reclama sponsorizata
Articole, Stiri locale, Targu Neamt - Neamt

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

Stiri de ultima ora

Sondaj

Cine credeți că a câștigat alegerile?

Vezi rezultatul sondajului

Crepes D’art

Ultimele emisiuni Neamt TV

  • bannere emisiuni neamt.tv 04

    Vocea străzii: Cum îşi petrec nemţenii timpul liber?

    Vocea străzii este o emisiune care pune în prim-plan opinia oamenilor obişnuiţi. Prin această ediţie a emisiunii am dorit să aflăm ce fac nemţenii în timpul liber. Majoritatea preferă să se plimbe, să citească o carte, să îşi rezolve anumite probleme, unii merg la restaurant, alţii… nu fac nimic special. Pentru mai multe informaţii, vă…

  • bani

    Ce avere poate aduna un om din muncă cinstită în România ?

    Unii români au averi pe care nu prea le pot justifica și atunci când sunt întrebați vin cu tot felul de povești de succes crezând că restul oamenilor sunt atât de proști încât să le creadă. Într-o țară în care toți ne chinuim de la o zi la alta, unii adună case, mașini și economii…

Spatiu publicitar

Euro Travel

Rifil

Parking

oldtowncafe

Din grila de programe Neamt.tv

de vorba cu robert iosub

stiri neamt tv

autoritatile la raport

retrocedarea luminii

romania incotro

Oameni de succes

portia de cunoastere

vocea strazii

vocea strazii