Incendiu în oraşul Târgu Neamţ

0

(29.12.2011)

La ora 19.01, Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe (aparţinând lui C. V.) situată pe strada Busuiocului din oraşul Târgu Neamţ.


Sosiţi la faţa locului în doar câteva minute de la primirea apelului, pompierii militari au reuşit să lichideze incendiul cu rapiditate, împiedicând astfel propagarea acestuia la elementele combustibile din construcţia acoperişului. A ars funinginea depusă în interiorul coşului de fum, din cauza necurăţării acestuia. La intervenţie a participat şi SVSU Târgu Neamţ.

Este cunoscut faptul că, după aprinderea funinginii depusă pe interiorul coşurilor de fum, temperatura de ardere poate atinge 1000 de grade Celsius, fapt ce poate provoca aprinderea materialelor combustibile din apropiere, pe fondul neizolării termice corespunzătoare. Este indicat ca, cel puţin o dată pe an (la începutul sezonului rece), proprietarii să apeleze la peroane calificate pentru curăţarea funinginii depusă pe coşurile de fum (funinginea rezultă în urma arderii incomplete a corpurilor organice, este alcătuită în principal din cărbune şi se depune în interiorul coşurilor de fum). De asemenea, este indicat ca distanţa dintre coşurile de fum şi materialele combustibile din construcţia tavanului/acoperişului să fie de aproximativ 15-20 de centimetri. Porţiunea de coş situată în podul locuinţei trebuie tencuită (cu ciment special sau lut) şi văruită (cu var alb), astfel încât orice fisură apărută în construcţia coşului să poată fi observată cu uşurinţă. Este interzisă încorporarea în construcţia coşului de fum a materialelor combustibile din construcţia acoperişului (grinzi, asterială, etc).

O mare atenţie trebuie acordată obiceiurilor de afumare a produselor din carne în podul locuinţei, prin îndepărtarea unor cărămizi din construcţia coşului de fum. Pe fondul supraîncălzirii sobei, prin orificiul creat pot ajunge scântei la materialele combustibile, provocând incendii.

În situaţia în care se aprinde funinginea depusă în interiorul coşului de fum, este indicat ca, în prima urgenţă, să se acţioneze prin turnarea de oţet prin partea superioară a coşului de fum (oţetul fiind o soluţie de acid acetic diluat în apă care inhibă arderea).

Articole, Stiri locale, Targu Neamt - Neamt

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

Spatiu publicitar

targ

denis

troleu

trust

crepes

Euro Travel

saltele piatra neamt

Rifil

Parking

oldtowncafe

lista firme

rec

drec

drec