Elevi și profesori ai Colegiului Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, participanți la un eveniment media online unic

0

Săptămâna trecută, echipa de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț a fost participantă la un eveniment media online unic, în Săptămâna Științelor 2018, organizat de comunitatea Scientix, coordonată de European Schoolnet în numele Comisiei Europene.

STEM Discovery Week 2018 este o inițiativă internațională comună, care invită proiectele, organizațiile și școlile din Europa și din întreaga lume să sărbătorească cariere și studii în domeniile Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM). Sloganul pentru campania din acest an „Spune da la STEM” descrie sprijinul partenerilor cu privire la disciplinele STEM la școală, precum și o colaborare extinsă între părțile interesate de acest subiect.

„Evenimentul online a avut loc în cadrul proiectului „BIOPLASTICS-THE FUTURE OF FOOD PACKAGING?” și echipa noastră fost singura din România selectată să participe, ca o mulțumire pentru contribuția sa la săptămâna STEM Discovery 2018, pentru a împărtăși experiențele din evenimentul pe care l-au organizat. Proiectul derulat la CNCH este singurul acceptat ca partener STEM DISCOVEY WEEK 2018, alături de proiecte mari în Europa, cum ar fi ERIS, EDU ARCTIC, HYPATIA, STEM school label, Stimey, iar colegiul este înscris pe harta școlile partenere. 
Ca partener am avut obligația să organizăm și să împărtășim informații despre activitățile derulate în domeniul educației STEM ca parte a campaniei STEM Discovery Week, să încurajăm terțe părți să susțină și să se alăture inițiativei prin organizarea de activități proprii STEM și să publicăm pe pagina web informații în sprijinul campaniei, facilitând astfel un schimb activ de informații între proiecte, organizații și școli.” , a declarat doamna prof. Nadia Circu, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” .

La evenimentul live pe Facebook si Youtube au participat: prof. Nadia Circu – ambasador Scientix și organizatorul evenimentului, alături de prof Lee Matthew din UK, și 2 elevi, Theodor Nichifor și Sude Yakut din România și Germania și a fost moderat de Adrienn Papp, reprezentantă Scientix. Pentru 15 minute, elevii si profesorii au explicat pe Facebook și Youtube despre obiectivele proiectului, impactul asupra educației ecologice în școli, despre modalitățile de realizare a bioplasticului, produsele finale, companiile virtuale realizate și mai ales despre modalitățile de promovare la nivel national și mondial.

Cei peste 2500 de urmăritori din prima fază au pus întrebări despre activitățile elevilor și despre rețetele folosite pentru crearea produselor din bioplastic.

„A fost o mare oportunitate de a da mai multă vizibilitate în comunitatea științifică mondială a activităților în domeniul creării bioplasticului realizate de elevii din cele 4 țări partenere a școlii, a proiectului. Dar, cel mai important este că experiențele noastre vor inspira educatori, companii și alte persoane implicate în educația STEM în întreaga Europă și vor oferi idei despre cum să se angajeze în STEM.”, a mai menționat doamna prof. Nadia Circu.

Despre proiectul „BIOPLASTICS-THE FUTURE OF FOOD PACKAGING?”, mai multe detalii aici.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate