Echipa Path to Knowledge de la CNI Piatra-Neamț: idei de antreprenoriat social ca soluție la problemele comunității

0

Echipa Path to Knowledge de la Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț a câștigat finala națională SE360, cu o platformă educațională interactivă, prin intermediul căreia elevii pot participa la diferite lecții live sau cursuri, iar ulterior își pot împărtăși cunoștințele dobândite cu alți tineri, asumându-și rolul de „profesori”. Platforma va avea o funcție educativă, dar și de facilitare a comunicării dintre tineri.CN F

Participarea la competiție a constituit un element de uniune pentru membrii echipei Path To Knowledge. Datorită Social Enterprise 360, am învățat cum să lucrăm mai bine în echipă, cum să respectăm anumite termene limită, dar și cum să ne dezvoltăm propria afacere. În plus, fiecare membru și-a testat capacitățile personale, reușind să ducă la bun sfârșit o sarcină… Ceea ce ne-a plăcut cel mai mult la această competiție a fost consultanța directă și strict axată pe ideea de afacere!”, a mărturisit Andrei Linguraru, membru în echipa desemnată câștigătoare după finala națională.

1.225 elevi de liceu și 107 profesori români au participat în anul școlar 2015-2016 în proiectul european de educație pentru antreprenoriat social, denumit Social Enterprise 360 (SE360). În cadrul acestuia, au identificat soluții variate pentru a rezolva o parte din problemele din comunitățile locale, cum ar fi: o seră care oferă locuri de muncă tinerilor cu dizabilități intelectuale, o sală de jocuri care își propune să îi ajute pe cei cu probleme de integrare socială, o seră ecologică subterană, un dispozitiv-brățară pentru persoanele dependente de insulină sau o aplicație pentru situații de urgență.

Proiectul Social Enterprise 360 (SE360) aduce antreprenoriatul social în procesul de educație, combină metodele formale cu cele informale și pune accent pe evaluare. În plus, față de implicarea locală în cadrul activităților derulate cu profesori și mentorii voluntari din mediul de business, licenii au fost expuși și la colaborări internaționale, totul fiind posibil datorită finanțării proiectului prin Erasmus+, programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport.

Programul Social Enterprise 360 a fost declarat model de bună practică în Erasmus+, participanții din România și din celelalte țări europene partenere (Grecia, Italia, Olanda, Spania) au beneficiat de acces gratuit la materiale de învățare, experiență antreprenorială practică și posibilitatea de a-și dezvolta competențele complementare, prin participarea la webinarii cu antreprenori sociali și au participat la o competiție în care au propus soluții de antreprenoriat social pentru comunitățile lor.

Competiția i-a motivat pe elevi să transforme ce au învățat prin activitățile la clasă, în idei care pot schimba probleme din comunitățile lor, generand noi locuri de muncă, coeziune socială și reducerea inegalităților.

Echipa Echipa Path to Knowledge urmează să reprezinte România la finala europeană, care va reuni pe 9 iunie elevi din Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Malta, Olanda, Serbia și Spania.Path to Knowledge urmează să reprezinte România la finala europeană, care va reuni pe 9 iunie elevi din Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Malta, Olanda, Serbia și Spania.

Rezultatele proiectului vor fi analizate în conferința Social Enterprise 360 -Summit European, în 30 iunie, la Bucuresti, cu scopul de a împărtăși modele de bune practică, poveștile de succes ale elevilor, precum și etape viitoare ale proiectului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate