Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 20 august 2019
  • :
  • :

După noua cucerire pe Himalaya, Ticu Lăcătușu a verificat stadiul lucrărilor la noua școală din Nepal în cadrul proiectului WeLoveNepal.ro

După expediția pe Ama Dablam – Himalaya, 6856m, nemțeanul Ticu Lăcătușu a făcut o vizita la Jethal, 110km de Kathmandu.

nepal-5„Am putut astfel investiga la fata locului stadiul lucrărilor la școala construită de Clubul Montan Român și partenerii săi, în cadrul proiectului WeLoveNepal.ro. Localnicii, în frunte cu primarul, directorul școlii și ceilalți profesori și mai ales copiii ne-au primit cu multa căldură. Imaginile atașate ilustrează destul de bine cum arată acum cele 2 clădiri ale școlii, fiecare cu câte 3 clase. Au rămas de procurat și montat ferestrele, ușile, tavanul fals în interior, mobilierul. Plus finisajele pereților, atât în interior, cât și în exterior. Ce nu se vede în poze este efortul extraordinar depus pentru amenajarea celor 2 terase și lucrările de fundare într-un teren în panta, extrem de dificil, poate vă amintiți pozele inițiale ale amplasamentului! Câteva sute de localnici au lucrat aici, până acum. Deoarece până în prezent nu am reușit să asigurăm întreaga sumă necesară finalizării proiectului am decis împreună cu partenerii nepalezi ca mai întâi să ne concentrăm pe una din clădiri pentru a fi terminată cât de curând. Pentru a 2-a clădire și realizarea protecției celor 2 terase contra eroziunii pluviale am stabilit un nou termen, sfârșitul lui mai 2017, înainte de venirea musonului. Sperăm ca până atunci să reușim să procurăm și ultimele resurse financiare necesare.

Copiii din Jethal studiază deocamdată în niște barăci din bambus improvizate. Se vor muta curând în școala nouă. Când i-am vizitat învățau despre „email” ca despre o noțiune total abstractă. Nu au apelat niciodată la așa ceva pentru simplul motiv că nu au calculatoare. Gândul mi-a fugit instantaneu la prietenul Cristian Păun, românul nostru de la K2 Systems Canada. Tocmai aflasem că terminase de procurat, pregătit și împachetat un ajutor IT constând în cca 20 calculatoare, imprimante, DVD-uri educaționale, kit comunicație și conexiune internet. Totul este pregătit în Canada cu destinația Jethal, Nepal. Bravo, Cristian!!! Eu, cel puțin, sunt mândru să am așa conaționali, fie ei în România sau oriunde în lumea asta.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit până acum la acest generos proiect romanesc în Himalaya: Gabi Alexandrescu și Salvați Copiii România, Luigi Bodo și Rifil, Zobi Schrotter și Greentek Lighting +CIM Moldova, George Todeila și VISSIO, Aneta Bogdan și Brandient, Alex Condurache și Rofilco, toți sustinătorii de pe FB și doneaza.ro.

Info: www.welovenepal.ro”., a declarat Ticu Lăcătușu pe pagina sa de Facebook.

Citește și  WE Love NEPAL, o campanie umanitară susținută de Ticu Lăcătușu și Clubul Montan Român
Un comentariu la “După noua cucerire pe Himalaya, Ticu Lăcătușu a verificat stadiul lucrărilor la noua școală din Nepal în cadrul proiectului WeLoveNepal.ro

  1. Nicu

    Felicitări… ne dorim cât mai mulți asemenea oameni și acțiuni… sunt deja entuziasmat maxim ca în ianuarie voi vizita această scoala din Nepal..

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *