Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 17 decembrie 2018
  • :
  • :

DRDP Iași: Precizări privind lucrările de reparații la podul de la Vaduri – Preluca

În urma unor informații difuzate pe un canal media din județul Neamț, privitoare la stadiul lucrărilor de la podul peste pârâul Secu, din localitatea Vaduri (județul Neamț), DRDP Iași se vede nevoită să facă unele precizări.

Podul în discuție, situat pe DN 15, km 302+570, a fost proiectat în anul 1953. În urma expertizelor, s-a constatat că partea inferioară a grinzii principale de rezistență amonte prezintă beton strivit prin lovire și exfoliere, cu armătura de rezistență distrusă în proporție de peste 60%. Acest fapt se datorează lovirii grinzii de către autovehicule cu gabarit de înălțime depășit, care circulă pe drumul fără îmbrăcăminte asfaltică situat dedesubt.

Din această cauză,  într-o primă fază a fost instituită o restricție de tonaj de 13 tone, ulterior, circulația fiind dirijată pe un singur fir. S-au demarat lucrări de reparații curente în vederea ridicării restricției de tonaj, pentru a facilita traficul greu în zonă, ulterior urmând să se intervină cu lucrări de reparații capitale care sa aducă podul la starea tehnică adecvată, în conformitate cu  normativele și legislația în vigoare. La momentul de față, se află în stadiul de execuție tencuieli din mortare speciale la intradosul grinzilor, împănări ale capitelului stâlpului, în dreptul grinzilor, sudarea ancorelor de armătură la suprabetonare și curățarea armăturilor grinzilor cu peria mecanică.

Menționăm că lucrările sunt executate de SC C-ON Trust Engineering SRL, cu termen de finalizare septembrie 2018. Momentan, lucrările se desfășoară în mare majoritate la partea inferioară a podului și parțial la suprafață, circulația desfășurându-se pe un singur fir, dirijat prin semafoare, respectiv prin operatori rutieri, cu ajutorul paletelor de semnalizare.

Cu această ocazie, DRDP Iași solicită încă o dată înțelegere din partea participanților la trafic pentru disconfortul creat, cu promisiunea aducerii acestui obiectiv la parametri circulabili în termenul stabilit prin contract.

Comunicat de presă
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *