Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 19 iulie 2018
  • :
  • :

Două eleve din Piatra-Neamț, bursă de 1000 de lire în cadrul școlii de vară „Oxford for Romania”

Elevele Glavce Sabina – Colegiul Național Calistrat Hogaș și Toma Emilia-Gabriela – Colegiul Național Petru Rareș au fost selectate în cadrul celei de-a doua ediții a școlii de vară „Oxford for Romania”. Proiectul a atras anul acesta 430 de elevi din toată țara, care își doresc o experiență educațională unică în unul dintre cele mai prestigioase medii universitare din lume.

Dintre elevii participanți echipa organizatorică formată din români care studiază și lucrează în Oxford și Londra a selectat tinerii care urmează să primească o bursă de 1000 de lire, reprezentând costuri pentru transport, cazare, masă și materiale educaționale. Printre aceștia se numără și cele două eleve din Neamț, potrivit forbes.ro.

Școala de vară „Oxford for Romania” este un proiect bazat 100% pe voluntariat. Toate fondurile strânse sunt folosite pentru bursele integrale oferite participanților. Aceasta este prima școală de vară multidisciplinară organizată la o universitate din străinătate, destinată liceenilor români din clasele a X-a și a XI-a care provin din familii cu posibilități financiare limitate. Proiectul s-a născut anul trecut din dorința unor profesioniști și universitari români de a oferi unor elevi din România șansa de a cunoaște, pentru o săptămână, mediul universitar din Oxford.

Între 26 august și 3 septembrie 2017, elevii selectați cu bursă vor participa la ateliere și cursuri într-o varietate de domenii, de la astrofizică și neuroștiințe, până la cultură politică și orientare în carieră. Pe lângă cursurile care se vor desfășura în mai multe colegii ale Universității Oxford, elevii vor avea parte de tutoriale individuale, activități sociale și artistice, dezbateri, vizionări de film și o excursie la Londra.

Mai multe detalii aici și pe www.oxfordforromania.org.
11 comentarii la “Două eleve din Piatra-Neamț, bursă de 1000 de lire în cadrul școlii de vară „Oxford for Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *