Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 14 iulie 2019
  • :
  • :

Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, gazda unui proiect care promovează spiritul civic

Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț a fost vineri, 3 noiembrie, gazda proiectului „Tineri cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice în municipiul Piatra-Neamț”, organizat de Asociația „Reper pentru Management prin Valori” din București.

Acest demers a fost sprijinit financiar de primăria Piatra-Neamț ( finanțare nerambursabilă), inițiatorii propunându-și să contribuie la creșterea gradului de implicare a tinerilor din cadrul Colegiului Național „Calistrat Hogaș” în formularea și implementarea de proiecte civice.

Reprezentanții Asociației „Reper pentru Management prin Valori” au organizat, în sala de festivități a colegiului, un atelier de scriere de proiect și educație civică la care au luat parte parte elevi de la a IX-a și până la a XII-a. De asemenea, au fost distribuite materiale de curs pe suport electronic și au fost formate grupe pentru elaborarea proiectelor de implicare civică (6 persoane; mixte cu privire la etnie, sexe, an de studiu).

Atelierul  a avut ca scop dezvoltarea competențelor acestor elevi pentru a elabora proiecte și a accesa surse de finanțare care să-i ajute să își pună în aplicare ideile. 

„Proiectul este adresat tinerilor cărora dorim să le insuflăm și să le dezvoltăm spiritul civic, care se bazează pe inițiativa lor voluntară , dar și pe mobilizarea lor în a atrage resurse care să le susțină demersurile. Vorbim în special de scrierea de proiecte, acesta fiind structurat pe 2 componente majore: cea de educație civică și cea de elaborare și scriere de proiecte și dezvoltare antreprenorială. 
În prima fază se derulează un atelier de instruire a elevilor cu privire la principalele elemente de educație civică, dar și la scrierea de proiecte, urmând ca peste o lună să aibă loc un târg final, pe 24 noiembrie.  În intervalul dintre cele 2 evenimente, cu informațiile obținute în cadrul acestui atelier, tinerii organizați în echipe vor dezvolta propriile proiecte pe care le vor prezentata colegilor la evenimentul final. Proiectele vor fi evaluate de către o comise formată din reprezentanți ai Colegiului Național  „Calistrat Hogaș”, Inspectoratului Școlar, Primărie și ai Asociației Reper.” , a declarat Iulia Coșpănaru, președintele Asociației „Reper pentru Management prin Valori”.
La finalul târgului, cele mai bune proiecte vor fi recompensate cu premii.

Totodată, Iulia Coșpănaru a ținut să precizeze că tinerii calistrați angrenați în acest proiect au o bază de cunoaștere deja consolidată pentru nivelul lor de vârstă.

„Tineri cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice în municipiul Piatra-Neamț” este un proiect pilot, iar Colegiul Național „Calistrat Hogaș” a fost primul care s-a alăturat acestui demers.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *