Concursul Pluridisciplinar „PROSOFT@NT” și-a desemnat laureații

0

La Colegiul Naţional de Informatică din Piatra-Neamţ, în perioada 3-5 martie, s-a desfășurat etapa naţională a Concursului Pluridisciplinar „PROSOFT@NT”. Competiţie a fost organizată de Ministerul Educaţiei şi înscrisă în lista concursurilor şcolare ce se desfăşoară la nivel naţional, cu finanţare M.E.N.C.S.
„Concursul a fost structurat pe mai multe secţiuni este unul singular în contextul concursurilor şcolare prin modul de structurare a probelor şi organizarea unei probe interdisciplinare (matematică şi informatică) pe echipe”, se menţionează într-un comunicat remis de ISJ Neamţ.
În cadrul concursului, un loc special a fost dedicat sesiunii de comunicări metodico-ştiinţifice Memorial „Vasile Ţifui”, cu tema Creativitate şi inovaţie în medii virtuale de învăţare.
La acestă competiție s-au înscris cei mai buni elevi în informatică şi matematică din judeţele Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vrancea şi din municipiul Bucureşti. „Participarea internaţională s-a concretizat în prezenţa unor echipaje din Bologna (Italia) şi Moscova (Federaţia Rusă). Una dintre realizările acestui concurs a fost iniţierea unui parteneriat româno-italian de derulare a unei competiţii on-line de informatică pe echipe ce va avea finala, alternativ, într-una din ţările participante”, s-a mai precizat în comunicat.

Premiile acordate laureaţilor acestei ediţii au fost finanţate de Consiliul Judeţean Neamţ şi Consiliul Local al Municipiului Piatra-Neamţ.

Elevii judeţului Neamț s-au remarcat la toate probele primind următoarele distincţii:

Premiul I:

  •  Berbece Răzvan Antonio (Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ) – soft educaţional;
  •  Linguraru Andrei (Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ) – matematică.

Premiul II:

  •  Blaga Andrei Mihai (Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ) – pagini WEB.

Menţiune:

  •  Roca Ioana Maria (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ) – matematică.

Simultan s-au derulat concursul PROSOFT@NT – JUNIOR, secţiunea de matematică, adresat elevilor de clasele a VII-a şi a VIII-a şi concursul PROSOFT@NT – ŞTIINŢE, la care au participat 8 echipe din judeţele Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Activitatea de evaluare pentru proba Ştiinţe a fost coordonată de conf. dr. Ioan Dumitru şi inspector de fizică, prof. Cristinel Secară.
Şi aici, elevii judeţului au obținut rezultate deosebite.

Premiul II:

  • Spiridon Andra, Leontică Sebastian, Sandovici Ilinca Ruxandra (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ) – ştiinţe.

Menţiune:

  •  Nechita Mihaela, Minuţ Mihai, Mazilu Cristian (Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ) – ştiinţe;
  • Okukura Andrew Hiroaki, Donici Alexandra, Năstasă Teodora (Colegiul Naţional ”Roman Vodă” Roman) – ştiinţe.

La final, cu ocazia decernărilor premiilor, participanţii au avut parte şi de un spectacol de gală oferit de elevii Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ. „Pe scena Consiliului Judeţean s-a desfăşurat un regal al muzicii populare şi uşoare, al teatrului şi dansului, al artei şi ştiinţei în egală măsură”, au declarat reprezentații ISJ Neamț.

Mai multe detalii despre concurs aici

prosof

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate