Ziua Naţională a Bibliotecarului, sărbătorită la Neamţ

0

Miercuri, 23 aprilie, întreaga lume a celebrat Ziua cărţii şi a drepturilor de autor. Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată „Ziua Bibliotecarului din România”, astfel că în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.
Cu această ocazie, la Biblioteca Judeţeană „G.T Kirileanu” din Piatra-Neamţ a avut loc o conferinţă de presă cu prilejuita de împlinirea a 5 ani a programului Biblionet, un program naţional administrat de Fundaţia IREX în parteneriat cu Ministerul Culturii, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, şi bibliotecile judeţene. Programul Naţional BIBLIONET este parte a iniţiativei internaţionale Global Libraries, finanţată de Fundaţia Bill&Melinda Gates, care are scopul de a reduce decalajul digital al societăţii în ţările participante, prin asigurarea accesului populaţiei la calculatoare şi Internet în bibliotecile publice. Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” Neamţ s-a alăturat programului încă din primul an şi a reuşit să includă alte 80 de biblioteci publice şi filiale din judeţ.
La conferinţa de presă au participat şi reprezentanţi ai Fundaţiei IREX, care implementează programul Biblionet în România, cu participarea domnului Paul Andre Baran – director program.
Puteţi urmări în continuare conferinţa de presă care a avut loc la Biblioteca Judeţeană “G.T. Kirileanu” şi un interviu cu doamna Maria Hristea, bibliotecar în Tîrgu Neamţ.


telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate