Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

0

Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, UNISDR a iniţiat proiectul „Living with disability & disasters” (Trăind cu dizabilităţi şi dezastre), adresat la nivel mondial, unui număr de circa un miliard de persoane care trăiesc cu o formă de handicap.

Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ şi-au propus să organizeze o serie de activităţi de informare preventivă, având ca ţintă persoanele cu dizabilităţi, astfel:

Vineri 11.10.2013

– În toate Detaşamentele de Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va fi organizată „Ziua Porţilor Deschise”, la care vor fi invitaţi să participe copiii cu dizabilităţi de la Şcolile de Educaţie Incluzivă din judeţ, acţiunea vizând prezentarea tehnicii de intervenţie de pe autospeciale, cu posibilitatea utilizării unor accesorii de către participanţi.

-Realizarea unui exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ în cooperare cu alte componente ale Sistemului Naţional de Management pentru Situaţii de Urgenţă pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu” în cadrul căruia se va realiza un exerciţiu de evacuare în caz de incendiu la Şcoala de Educaţie Incluzivă Roman, în vederea familiarizării copiilor instituţionalizaţi cu modul de comportare, precum şi cu acţiunile de intervenţie ale pompierilor salvatori;

Marţi 15.10.2013

– Cu ocazia Zilei Internaţionale a Nevăzătorilor „Ziua Bastonului Alb”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, va realiza o înregistrare audio cu reguli şi măsuri de comportare în diferite situaţii de urgenţă care va fi inscripţionată pe CD-uri pentru a fi distribuite persoanelor nevăzătoare.

– În data de 15.10.2013 la sediul primăriei municipiului Roman, în colaborare cu Asociaţia Nevăzătorilor Filiala Judeţeană Neamţ va fi organizată o instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă la care vor participa persoanele cu dizabilităţi de vedere. La finalul acesteia se vor distribui CD-urile audio cu reguli şi măsuri de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

 INSPECTOR ŞEF Col. NIŢICĂ IOAN

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate