Zimbrii au ajuns până în comuna Gârcina. Autoritățile sunt în alertă (FOTO/VIDEO)

0

Pe 25 septembrie, locuitorii din zona Târpești au primit mesaj RO ALERT, deoarece a fost semnalată prezența unui zimbru în comuna Petricani.

Astăzi, 3 octombrie, autoritățile din comuna Gârcina sunt mobilizate și în alertă, deoarece zimbrii au ajuns aproape de locuințele oamenilor.

Zimbrii trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț, printr-un proiect important de conservare a speciei. Se pare că aceștia au început să se deplaseze pe distanțe mai mari și să iasă din aria protejată.

Notă: În imagini poate fi văzut un singur zimbru, în turma de vaci. Nu se știe, pentru moment, dacă e vorba de mai multe exemplare.

În general, zimbrii nu atacă oamenii sau alte animale. Motivul pentru care se îndepărtează de habitatul lor este, de regulă, sursa de hrană oferită de zonele agricole. Fiind vorba de un animal sălbatic însă, este bine să se apeleze la autorități pentru gestionarea situației.

Știre în curs de actualizare. Vom reveni cu informații.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate