„Zilele Ion Creangă“, la începutul primăverii, la Târgu-Neamț

0

Timp de trei zile, în perioada 1-3 martie 2023, orașul Târgu-Neamț va omagia împlinirea a 186 de ani de la nașterea marelui scriitor Ion Creangă, printr-o serie de evenimente dedicate operei și vieții acestuia. Consiliul Județean Neamț organizează  „Zilele Ion Creangă“ în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț, respectiv Casa Culturii din oraș – gazda evenimentelor.

În prima zi, pe 1 martie 2023, începând cu ora 9.00 se va desfășura un concurs național literar artistic „Creangă la el acasă“. De la ora 16.00, va avea loc vernisajul de pictură-expoziție ,,Mărțișor“, cu participarea prof. Ioan F. Munteanu.

Joi, 2 martie, de la ora 9.00, va fi organizată o expoziție cu personaje din „Lumea lui Creangă“, în prezența îndrăgitului meșter popular Ionela Lungu. De la ora 17.00, spectatorii vor avea parte de teatru pentru copii și adulți „Amintiri din copilărie“, interpretat de actorii Teatrului Național B.P. Hașdeu din Cahul, Republica Moldova.

Vineri, 3 martie, în ultima zi a manifestărilor, la ora 9.00, va avea loc expoziția „Candele vii – Trăitori și Mărturisitori ai Ortodoxiei Românești Contemporane“ – artist plastic Aida Șușter Boțan. De la ora 17.00, organizatorii au pregătit un concert de deschidere al Coralei ,,Bazil Anastasescu“ Târgu-Neamț, urmat de o conferință literar-religioasă cu preotul Vasile Ioana. Moderator va fi omul de televiziune Dan Negru.

„Consiliul Județean Neamț, alături de partenerii săi, îi invită pe toți cei atrași de opera lui Ion Creangă să participe la aceste evenimente organizate în Târgu-Neamț, în semn de omagiu adus marelui scriitor humuleștean. Ion Creangă a lăsat o moștenire nemuritoare prin capodoperele sale literare, care păstrează frumusețea graiului moldovenesc și evocă prin umor și povestiri cu tâlc imaginea vieții din satul românesc.

Să întâmpinăm primăvara cu bucurie și să ne amintim împreună de copilărie, cu prilejul «Zilelor Ion Creangă», organizate în orașul de pe malul Ozanei, străjuit de Cetate, înconjurat de natură, mănăstiri și obiective turistice, care trebuie vizitate cel puțin o dată în viață“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate