Zeci de drumuri și poduri din județul Neamț intră în modernizări și reabilitare

31

Drumurile ce străbat județul Neamț vor fi de nivelul celor care se găsesc în țările civilizate, străbătute de turiști și căutate de investitori. Problemele ce țin de infrastructura rutieră județeană nemțeană vor fi rezolvate datorită implicării președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care, beneficiind de sprijinul colegilor de la guvernare, a reușit să obțină finanțări pentru implementarea a nenumărate proiecte extrem de importante pentru participanții la trafic. În perioada următoare, zeci de drumuri județene cu podurile ce le leagă vor suporta lucrări de reabilitare și modernizare.

„Am identificat toate problemele ce țineau de infrastructura rutieră din Neamț și a venit momentul când pot arăta că promisiunile făcute în fața locuitorilor din județ devin realitate. Mai mult de 20 de drumuri județene și peste 30 de poduri situate pe respectivele trasee vor fi modernizate, vor fi reabilitate, în funcție de nevoi. Va fi o adevărată «revoluție» pe drumurile din județ, pentru că dacă din partea Consiliului Județean am cerut și primit fonduri pentru lucrările care se vor face pe drumurile și podurile «județene», prin intermediul primăriilor, se vor derula peste o sută de investiții pe sectoare de drum comunale și sătești. Desigur, și podurile din mediul rural vor fi modernizate, dacă specialiștii au considerat că este nevoie. Iată, suntem cu toții martori la un moment zero al modernizărilor pe căile de rulare din Neamț! Ne așteaptă multă muncă de acum încolo, dar important este că am rezolvat principala problemă, respectiv finanțarea. De acum urmează mobilizarea generală, să pregătim efectiv implementarea proiectelor! Îmi doresc să îi văd pe nemțeni mulțumiți! Nu vreau să îi dezamăgesc și acum sunt bucuros că pot să le demonstrez că ceea ce m-am angajat că voi face începe să prindă contur! Desigur, nu mă limitez doar la problemele de trafic! Acum fac referire la drumuri și poduri, pentru că finanțarea se asigură prin PNDL II, dar Consiliul Județean are în plan și multe ale proiecte, din alte domenii, care se finanțează din sursă externă, cu fonduri nerambursabile. Sunt conștient că fiecare zi contează în competiția pentru atragerea de fonduri care să ducă la creșterea nivelului de trai în județul nostru și îi asigur pe nemțeni că în fiecare zi iau măcar o decizie spre binele lor.“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Conform ordinului de ministru ce poartă semnătura lui Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, se vor executa lucrări pe tronsoane de drumuri județene la Bâra – Stănița, Bodești – Ungheni – Drăgănești, 155I Tîrgu Neamț – Bârgăoani – Români – Siliștea, Ghindăoani – Grumăzești, Târpești – Țolici, Girov – Dochia – Itrinești, Izvoare – Bahna, Mălini – Stânișoara – Borca, Stănița – Chicirea, DJ 127A – pe o lungime de 5,4 km, DJ 115B – pe o lungime de 3,5 km, DJ 155G – pe 4,3 km, DJ 157H – pe 3,5 km, DJ 207A – pe 1 km, DJ 207D – pe 5,550 km, DJ 208P – pe 6,600 km, DJ 209B – pe 10,400 km, pe traseul Viișoara – Scăricica – Bisericani – Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani – pe o lungime de 6,615 km și pe DJ 127, limita Harghita – Bicazul Ardelean – Bicaz Chei – Dămuc – limita cu județul Harghita – pe o lungime de 6,163 km.

PNDL II este structurat pe trei secțiuni: infrastructură la nivel județean, regenerare urbană și modernizarea satului românesc. Pe toate cele trei componente, județul Neamț a primit finanțare pentru implementarea a 183 de proiecte ce depășesc ca alocare 800 milioane de lei. Pe componenta regenerare urbană, una dintre cele mai importante investiții vizează realizarea unui Pavilion Secții Medicale, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru care s-au acordat peste 50 milioane de lei. Cu alți 6,3 milioane de lei se va realiza supraetajarea Corpului B1, pentru a se obține spații ce vor fi destinate personalului medical.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
31 Comentarii
 1. Nutica Ailincai spune

  Bravo țineți tot așa dar lucrările se pot face si noapte cum fac in străinătate

 2. Lucian Fotograf Pasionat spune

  Neamtul a primit cei mai putini bani din Moldova !

 3. Katy Florescu spune

  fapte ca de vorbe suntem satui vb la final

 4. Dan Munteanu spune

  Oare????

 5. Geta Amariei spune

  Mai sunt și în oraș unele zone cam uitate cum ar fi piața maratei daca s-ar face ceva și cu aceasta ați avea mii de mulțumiri din partea noastră mulțumesc cu respect

 6. Stavarache Maria spune

  SPERAM SI SATUL TOLICI

 7. Cristi spune

  Nu conteaza sumeleci cât se va fura și ce fel de lucrări vor fi făcute. Dacă vor fi lucrări ”românești”, e clar…

 8. Claudia Moroiu spune

  Felicitări, domnule președinte Ionel Arsene!

 9. Constantin Crysty spune

  Locuri de munca? ???

 10. Dascalu Constantin Sebastian spune

  Drumuri cu preturi europene… calitate românească… lucrări pentru băieții deștepți… 🙁 Cand se va acces usor la fonduri pentru micii întreprinzători…?…

  1. Karmen Manuela spune

   Păi clasa politică ce mai FURĂ dacă lucrează cu micii întreprinzători???

 11. Liviu Abalasei spune

  fapte nu vorbe goale vindeti gogosi

 12. Tely spune

  Vad cu oarecare tristete si revolta ca podurile de pe traseul P. Neamt- Bicaz nu sunt luate in calcul .Bine ca suntem buni la platit taxe de tot felul si stam la capete de poduri sa putem circula…

 13. xx spune

  Un top al alocarilor bugetare prin PNDL2 ar fi: 1.Suceava 928,5 mil lei ,2.Caras Severin 883 mil,3.Vaslui 882 mil ,4. Teleorman 875,5 mil,5. Mehedinti 849mil …………………………….Neamt 802 mil.(ultimul judet din Moldova)……….Harghita 507 mil,Covasna 392 mil,Ilfov 374 mil.(judete ci 1/3 din populatia Neamtului) (Poate il si afisati)

 14. xx spune

  Insirati niste cifre pe care nu le poate aprecia nimeni fara o baza de comparatie.Daca ati fi dat judetele Moldovei macar ce sume au primit am fi observat ca sintem pe ultimul loc ,si atunci pentru ce atitea laude?

 15. Maria Ghiurca spune

  Poate puteți devia traficul autocamioanelor de pe strada cetatea Neamțului pe la Girov Dobreni pt că impozitele sunt de „clasa întâi pe Cetatea Neamțului.Va rugam rezolvați ac.problema .peste tot există șosele de centură numai la P. Neamț nu se poate.De ce?

 16. Cristi Ionica spune

  Domnule Arsene , stiti ca in satul Oglinzi nici apa nu avem trasa.

  1. Cornel spune

   La Batca Doamnei, anexa a orasului, drumul nu este asfaltat, apa nu este trasa .. ce sa mai spun de gaz..

 17. Elena Karmen spune

  Cred că suntem aproape pe ultimii pe hartă în întreaga Lume!

 18. Petru Petrariu spune

  Cu respect d-le presedinte al CJ Neamt…va rugam nu treceti cu vderea(scuzati expresia).. sì nu tratati superficial centru satului Tolici,prin care trece DJ 155B-Bodesti-Urecheni..cred!Satul Tolici are peste170case,incare traiesc familii cu radacini in satu si com Grumazesti!Nu ne-ati vizitat inca!Va asteptam!!!….In satuTolici-centru..de la Titi Capra pina la matusa Marita Mantea(Marita Matasa),din 30 locuinte 20 vin din Grumazesti!Stiati Ca’ nu mai exista sat cu centru neasfaltat!?Doar Tolici pt ca e strabatut de un drum Judetean!

 19. Elena spune

  Sa va ajute Dumnezeu sa realizati tot ce v-ati propus! Drumul Dochia -Itrinesti este foarte, foarte rau.

 20. Vasilache spune

  Sa vedem, da, da, da
  Sa vedem, nu, nu, nu
  ….

 21. Chiva Sandu spune

  Doamne ajută!

 22. Toma Sebastian spune

  intrarea in Piatra din zona ursuleti s-a asfaltat doar cu niste hartii trimise? de ce nu se mai aude nimic despre acest subiect cati ani trebuie sa mai treaca ?

 23. Elena Elena spune

  Vai dmne cine mai crede in basme!

  1. Tely spune

   Probabil copii visatori..

 24. Cristi Doroftei spune

  Uite așa o barbă avea……și așa o mângâia………

 25. Pelin Catalin spune

  Sa inclus si dj 155 de la tolici ??????

 26. Paula Diaconu spune

  Speram.

 27. Tatiana Cretu spune

  Important este ca lucrarile sa se faca cum trebuie ca sa si dureze!!

 28. Parjolea Valerica spune

  Sa va audă bunul Dumnezeu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate