Vrei ca piticul tău să adopte un stil de viață activ? Învață-l de mic tot ce trebuie să știe!

0

Copilul tău poate adopta, încă de mic, un stil de viață activ și sănătos prin activitățile antrenante pe care obișnuiește să le facă, dar și prin puterea exemplului oferit de tine, ca părinte. Copilul are nevoie de mișcare continuă, iar pentru asta există variate activități în care se poate desfășura în mod controlat și sigur. Încearcă să limitezi cât de mult se poate inactivitatea copilului și timpul petrecut în casă în fața calculatorului sau a telefonului. 

Cum îi poți induce nevoia de mișcare copilului tău și cum îl faci să crească ghidat de principii și valori sănătoase?

Activități fizice pentru bebeluși

Este la fel de important pentru bebeluș, ca și pentru copiii de vârste mai mari, să fie activ. Pentru a-l învăța acest lucru, nu trebuie decât să-l îndemni să practice mișcările specifice vârstei, care îi sunt accesibile:

 • Încurajează-l să atingă diferite obiecte, să se rostogolească, să tragă, să împingă și învață-l să-și miște capul, brațele și picioarele;
 • Joacă-te cu bebelușul tău pe covor;
 • Pune o jucărie în apropierea lui, pentru a fi nevoit să facă un efort fizic pentru a o obține;
 • Așază bebelușul pe burtă, pentru a se putea întinde – astfel își va dezvolta mușchii;
 • Îmbină mișcarea cu distracția. Poți instala un leagăn acasă, cu ajutorul căruia bebelușul va fi activ și fericit, în același timp. Alege cel mai bun leagăn de bebeluși de la babyneeds.ro și oferă-i copilăria pe care o merită!

Activități fizice pentru copiii peste 3 ani

Dacă cel mic are peste 3 ani, îl poți include în activități variate, prin care să se joace, să se distreze și să-și antreneze funcțiile motorii, cum ar fi:

 • Organizează o oră de activitate zilnică structurată, cum ar fi înot, gimnastică, alergare, baschet sau dans;
 • Asigură-te că se joacă zilnic în aer liber. O oră petrecută în parc este ideală, dar dacă nu reușiți să ajungeți până acolo, poți organiza propriul loc de joacă acasă. Alege orice crezi că va fi distractiv pentru copilul tău și petreceți timp de calitate împreună. Poți cumpăra tobogane, leagăne pentru copii sau trambuline în care să vă consumați energia;
 • Organizează activități în interior. Aici ai de ales dintr-o varietate de idei – jocul de-a v-ați ascunselea, treburi domestice (spălatul vaselor, întinsul rufelor), cântați și dansați, faceți exerciții de gimnastică împreună, jucați-vă în apă.

Motivează-l pe copilul tău!

Tu ești persoana care îl poate încuraja cel mai mult pe copilul tău, așa că fii sigură că iei în considerare următoarele aspecte:

 • Oferă-i un exemplu adecvat, el va învăța de cele mai multe ori, imitându-te pe tine;
 • Alege activitățile potrivite, care sunt pe placul copilului tău și conform vârstei lui;
 • Asigură-te că activitățile sunt distractive;
 • Jucați jocuri împreună – cu mingea, de alergare, șotron.

În concluzie, dacă îți dorești ca cel mic să adopte un stil de viață activ pe măsură ce crește, oferă-i și realizează cu el activități diverse, care să-l dezvolte în această direcție. Odată ce vei integra mișcarea și sportul în rutina lui zilnică, îl vei ajuta să dezvolte mușchi puternici, oase sănătoase, dar și capacitatea de coordonare. Pe lângă asta, i se vor îmbunătăți atât stima de sine, cât și starea de spirit.

Sursa: pexels.com 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate