Voluntariatul ar putea fi recunoscut ca experienta profesionala

1

Deputatul PSD Mihai Sturzu a depus la Senat o propunere legislativa care reglementeaza voluntariatul si care instituie obligatia ca relatia dintre voluntar si organizatia gazda sa aiba la baza un contract, voluntariatul urmand a fi recunoscut ca experienta profesionala.

Initiativa legislativa aduce trei modificari importante, prima dintre acestea constand in reglementarea obligatorie a relatiei dintre voluntar si organizatia gazda printr-un contract cadru in forma scrisa, inregistrat in evidenta organizatiei gazda.

Argumentele introducerii acestei prevederi au constat in evitarea pe viitor a muncii la negru, stabilirea clara a responsabilitatilor voluntarului si organizatiei gazda si evitarea incheierii altor forme contractuale.

A doua modificare consta in recunoasterea voluntariatului ca experienta profesionala. Aceasta recunoastere nu inseamna vechime in munca si nu se refera la includerea voluntariatului in sistemul de asigurari sociale sau in sistemul de pensii, ci vizeaza direct cresterea gradului de angajare a tinerilor, dar si a tuturor categoriilor de varsta.

A treia modificare rezida in acordarea de catre organizatia gazda a unui certificat de competente dobandite prin voluntariat, la cererea voluntarului. Certificatul contine opt competente preluate din cadrul national si european al calificarilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. feraru marcel spune

    Deci,voluntarul de la S-o facem Romania, ar putea primi diploma de …Gunoier, cu aptitudini.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate