Stenograma convorbirii telefonice dintre doi jurnalisti nemteni

8

R: Alo
G: Mogulas…
R: Bai omu , a ramas ca vorbim miercuri. Stii cum e cu astia care sunt dependenti… nu mi-ai dat marfa..
G: Da, am inteles
R: Au stat astia pe la mine pe la usa ua frate… mi-au facut capul mare, ua.
G: N-am fost sigur……………………….. mai sunt pana la Bacau si de la Bacau ….. cinci pana la Suceava si am ajuns iar………….
R: Ai si tu treaba cu astia cu masinile.. ca am inteles ca a venit DIICOT-ul si au ridicat cu trafic de maini.. e vorba de masinile tale sau ale altcuiva?
G: Nu, de ale tale, dar inca nu au venit sa iti spuna oficial.
R: Aha.. pai asta ca sa stiu sa le.. da nu-i, ca eu le-am trecut deja pe numele la altu, nu-i panica
G: Nu.. …… e de fapt una singura… ala al tau, ala e … vine DIICOT la tine
R: Asa, asa.. stiu, stiu, ca am vazut ca odata mi-a blocat-o in RAR si nu stiam ce-i cu ea..
G: Da, ti-a pus blocatorul…
R: Deci, cand imi dai marfa.. asta ma intereseaza pe mine..
G: Pfai de mine, ce presiune faci tu frate cu mine…
R: Bai, iti dau si banii pentru treburile alea pe care nu le-ai dat la TV, ca sa fie..
G: Am inteles, am inteles…
R: Da?
G: Am inteles, am inteles, am inteles…

Aceasta stenograma este scoasa dintr-o convorbire pe care am avut-o cu un prieten jurnalist de la o televiziune nemteana. Discutia nu a fost pregatita in prealabil ci este efectiv un mod de comunicare tembel pe care unii il folosim intre noi pe la inceputul sau sfarsitul unei convorbiri telefonice ca modalitate de protest fata de cei care intercepteaza fara mandat sau fata de orice acuzator care in lipsa de probe foloseste o convorbire telefonica pentru a incrimina pe cineva .
Dupa ce am terminat toata convorbirea am cerut permisiunea prietenului jurnalist sa public stenograma partii de inceput a discutiei pentru ca sa inteleaga odata pentru totdeauna toata lumea ca o discutie telefonica este doar o discutie telefonica si intr-un stat de drept nimeni nu ar trebui sa poata fi incriminat doar in baza unei stenograme fara alte probe directe .
Desigur ca nici eu, nici prietenul jurnalist nu suferim de teoria conspiratiei si nu credem ca suntem atat de importanti incat sa fim ascultati 24 din 24 si deviatiile noatre de comunicare cu iz infractional sunt doar niste glume, dar cel putin pe mine personal ma deranjeaza sa vad in presa si la tv ce discutau doi oameni sau doi infractori inainte ca cercetarea penala sa se incheie, deoarece, dupa cum spuneam si cu alte ocazii, in transcrierea unei convorbiri telefonice cum e si cazul de mai sus nu se poate vedea tonul, ritmul, topica frazelor si asa mai departe, deci nu se poate face nicio diferenta intre o convorbire in gluma intre doi amici si o convorbire serioasa intre doi infractori, iar inexistenta in cadrul unei stenograme a granitei dintre infractiune si gluma poate duce la concluzii total gresite .
Speram ca usor usor sa vedem cat mai multe  mandate de interceptari din Romania care au ca finalitate prinderea in flagrant a infractorului si nu doar terfelirea publica a imaginii acestuia.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. florin spune

  asta a fost buna, mai ales pt cei „fara ocupatie” (a se citi fara un hobby) – sunt mai ceva ca niste babe barfitoare – pariez ca peste 85% dintre cititori sunt barbati ….. imi permit un sfat: R E L A XX

 2. ion spune

  Ce penibil, domnule Iosub, traiti intro lume a dvs, in care chiar crede-ti ca sunteti cineva, faptul ca aveti un site pe care scrieri liber, presupun eu, asta nu inseamna ca sunteti o persoana publica foarte importanta din judet, oras, nici macar pe scara blocului dvs nu cred. Asa ca nu deveniti paranoia si nu va victimizati ca nu va crede nimeni.Spor

  ADMIN: Care victimizare? Care paranoia? Ati luat pastilele astazi ?

  1. feraru marcel spune

   nu cumva-i nenea ala care se trateaza cu pietricele si nu cu hapuri?

   ADMIN : Cred ca stiu unde bati dar urmatoarea litera dupa G este A asa ca ai gresit.

   1. feraru marcel spune

    G A rabet Ibraileanu, pai asta o stiam si eu, da’ eu ziceam de Ion.

 3. Handralamb Zincu spune

  Domnule redactor sef,va anunt ca nu se egzista nici-un ziarist in orasul dvs cu numele g asa ca lasa tiva de glume de astea in care sa ne induca in eroare pe noi cetatenii cinstiti si onesti ai orasului care muncim sa platim internetul sa va citim zilnic si zi de zi poate h care este dupa dvs al doilea mare ziarist cu reputatie nationala si internationala c-al citeste si capsunarii pardon al vede la micul ecran care are in colt semnu unu sa lasa-ti comentariul meu sa se vada ca sa-l vada toti cititorii seriosi sa vada ca e o farsa ticluita de domnia voastra ca sa rida telespectatorul din fata monitorului si nu va urmareste nimeni pe dumneavoastra ca-i gata nu mai conduce securitatea am terminat si va doresc cat mai multe colaborari cu ziaristii astia onesti si cinstiti care lucra la alte publicatii.
  post script am lucrat in serviciu si stiu ce spun am terminat SA TRAITI BINE

  1. Handralamb Zincu spune

   doriti poate si niste iarba sau pudra de aia fina ? am cu discaunt depinde cat luati luati mai multa si formati o retea so vindem atunci o dau mai eftin.

   1. feraru marcel spune

    Doua capite, uscate fain, as cumpara si eu, ca am doi, dumani-talasmani, cornuti-finuti, boi-bouti, pe care tre’ sa-i hranesc. Platesc cu bani de aia verzi. Ca cum o fo’ iarba inainte de cosit. De pudura, n-am nevoie, ca nu-i oparit prea tare niciunul.

    1. feraru marcel spune

     Ca cum, vine de la așa cum, n-așa ?? Asta-i pt. cei carora le”pute” cum scriu io.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate