Vocea părintelui în pandemie: „Avem un copil bun, dornic să învețe într-o țară unde nu are nicio șansă”

0

„Noi ca părinți nu știm ce să mai facem când vedem că avem un copil bun, dornic să învețe într-o țară unde nu are nicio șansă. (…) Cu alte cuvinte este o bătaie de joc pentru acești elevi și cred că și pentru profesorii lor care au investit atâta muncă în ei.”, ne-a declarat un părinte.

În urma discuțiilor cu acest părinte, aflăm că elevii de la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, în special cei din clasele mai mici, întâmpină mari dificultați după mutarea orelor practice de muzică în regim online. Unii dintre copii nu dețin instrument muzical acasă și îl folosesc pe cel de la școală, iar alții, care au instrumente muzicale achiziționate de părinți, au dificultăți, deoarece se dezacordează și nu au dobândit încă noțiunile pentru acordare.

„Câți părinți sunt nemulțumiți de faptul că copiii lor nu fac instrument la școală? Cred că toți părinții știu că nu se poate face lecție de instrument on line. Mulți profesori sunt conștienți că dacă nu se reiau cât mai repede orele la școală, tot ei o să se chinuie după cu elevii, cei mici o să abandoneze pur și simplu, ori o să uite tot ce au învățat. Deci munca lor până acum se duce de râpă, sunt profesori care chiar își doresc să aibe rezultate bune cu elevii lor”, ne-a declarat același părinte.

Deși cursurile de studiu al instrumentului înțelegem că se fac într-o clasă goală cu un profesor și un elev, orele s-au trecut exclusiv în regim online. În lipsa unui instrument sau cu un instrument dezacordat, profesorul și elevul nu pot face nimic pentru studiu. De asemenea, orele private (meditațiile) nu se pot face în această perioadă, din motive lesne de înțeles.

Nici celelalte cursuri nu se desfășoară tocmai ușor, fiind întâmpinate dificultăți în comunicarea online, cu întreruperi, întârzieri, lipsă sonor și așa mai departe.

În acest sens, mai mulți părinți doresc să facă o petiție adresată Inspectoratului Școlar Neamț prin care se solicită revizuirea suspendării cursurilor față în față în ceea ce privește cursurile practice de muzică, mai ales că se pot realiza în siguranță, fiind vorba doar de prezența a două persoane, profesor și elev, într-o clasă.

Publicăm acest articol la solicitarea unui părinte care își dorește ce e mai bun pentru copilul său. Și ca acest părinte sunt mulți alții. Iar alături de ei sunt și profesorii care știu că școala în aceste condiții e orice numai școală nu… Înțelegem cu toții situația extrem de dificilă cauzată de pandemie, însă un dialog cu părinții, cu profesorii… chiar și cu elevii ar aduce, poate, o nouă perspectivă și un nou set de măsuri adaptate nevoilor fiecărei școli.

UPDATE: În urma publicării articolului, am primit informația că la acest liceu există un focar de coronavirus, cu 5 cadre didactice infectate și încă 1 angajat infectat. Le dorim multă sănătate! Iată de ce mai multă transparență și comunicare ar fi necesare pentru a înțelege mai bine măsurile luate și a fi acceptate mai ușor de către părinți și elevi.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate