Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși de premier din vârful Ministerului Sănătății

0
FOTO: FACEBOOK

Premierul Florin Cîţu a făcut în urmă cu scurt timp declarații de presă în urma demiterilor din vârful ministerului Sănătății. Decizia vine ca urmare a succesiunilor de nereguli grave în sistemul de sănătate românesc.

Mai devreme, pe pagina de socializare a Guvernului a apărut următorul text din partea premierului: „Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”

Vlad Voiculescu este al treilea ministru al Sănătății schimbat din funcție odată cu începerea pandemiei COVID-19 în România. Se anunță o perioadă extrem de tensionată în coaliția de guvernare.

Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public. Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare.”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate