Vlad Angheluță, directorul Apa Serv, despre pierderi, profit și strategia de redresare a companiei (VIDEO)

1

Astăzi, 28 noiembrie l-am avut invitat în cadrul unei emisiuni pe directorul companiei Apa Serv, Vlad Angheluță.

Compania este subiectul multor dezbateri de ordin politic și administrativ, însă de menționat este faptul că Apa Serv își păstrează în continuare statutul important de operator regional și furnizor de apă potabilă, de companie care epurează ape uzate.

Un prim aspect menționat de directorul companiei de apă este acela legat de finalizarea procedurii de selecție organizată de Consiliul de Administrație cu sprijinul unui terț, conform legislației – și asta la doar 6 luni de preluare a mandatului:

V.A: Am intrat și într-un mandat normal, de 4 ani, ieșind din acel interimat de 6 luni cum spune legea, e momentul unor noi planuri. Eu, ca director general, voi încerca – și cu sprijinul colegilor sunt convins că voi reuși – să reașez în condiții de funcționare normale această companie. Ca o primă informație pentru toată lumea: în septembrie 2023 Apa Serv a făcut și profit – asta după o lungă perioadă în care a fost pe pierdere masivă, a acumulat peste 21 de milioane de lei pierderi. Din ianuarie 2022, compania aceasta nu a mai fost profitabilă – eu pe această cale țin să mulțumesc tuturor celor care mi-au stat alături în actul de management din iunie până astăzi, am făcut un efort considerabil, am reașezat actul de management, modul în care sunt urmărite cheltuielile, cât mai ales realizarea veniturilor, și am reușit, așa cum v-am spus, să facem operatorul profitabil. Vorbim de o singură lună – de execuția bugetară a lunii septembrie, (..) luna octombrie va fi și ea tot profitabilă.

R: Explicați-mi vă rog cum stă treaba cu profitul. Eu, de exemplu, la firma mea privată sunt pe profit în momentul în care am achitat totul și am făcut un leu. Dumneavoastră ați făcut un leu și aveți datorii de 20 de milioane. Care e profitul?

V.A: Vorbim de o lună (…). Aceste 21 de milioane de lei care sunt pierdere vor fi acoperite în peste 70 de luni dacă vorbim de profitul aferent lunii septembrie. Deci, este vorba despre un orizont de redresare de peste 5 ani de zile, un orizont pe care noi ne propunem să-l aducem mai aproape pe măsura posibilităților, dar cu câteva acțiuni hotărâte în domeniul ăsta de gestionare a fluxurilor financiare și mai ales începând cu mult discutata mărire de preț și adoptarea acestei strategii pe noul ordin al ANRSC (n.red: Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice) reușim să redresăm puțin compania și să avem un orizont mai optimist în ceea ce urmează să facem în decursul anilor următori, mai ales că vorbim de un mandat întreg, în cazul meu – de 4 ani.

Întreaga emisiune poate fi vizionată mai jos:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Matei spune

    Apropo, ntreb pentru un prieten: ce materii prime folositi la productia de apa de aveti preturile astea nesimtite? Sau la preturi nesimtite, sperati sa obtineti si pensii nesimtite?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate