Viorica Bugeaclău: un inginer-artist

0

Copiii înscrişi la cursurile de olărit ale actualei ediţii a Şcolii de Vară beneficiază de îndrumarea unui artist local, Viorica Bugeaclău.

Noua îndrumătoare a cursului este un artist cu rezultate remarcabile în domeniul artei ceramicii şi chiar al sculpturii. Portofoliul său cuprinde lucrări deosebite realizate încă din vremea atelierului de profil din cadrul fostei fabrici „Zorile Noi”, precum şi pe parcursul ultimilor ani. A participat cu rezultate remarcabile la multe târguri şi expoziţii de gen, ajungând să fie cunoscută în cercul de specialist ca un artist de o mare sensibilitate. A strâns numeroase premii, cele mai importante fiind cele obţinute la Sfântu Gheorghe, Marginea – Suceava şi Bacău.

Formaţia de inginer a domniei sale (a absolvit în 1975 Facultatea Politehnică din Bucureşti, profil „Tehnologia materialelor de construcţii”) se observă în meticulozitatea şi organizarea care-i caracterizează personalitatea, pentru că, odată intrată în mijlocul micilor elevi doritori să cunoască cât mai repede şi cât mai mult din tainele artei ceramicii, inginerul din ea să se transforme într-un pedagog aplecat asupra noii sale munci. Aflată pentru prima dată în faţa unei asemenea experienţe propusă domniei sale de către Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, specialistul în construcţii, dar pasionat de o viaţă de modelarea argilei, declară: „consider că este un privilegiu să pot transmite generaţiilor viitoare   cunoştinţele practice şi teoretice dobândite în ani în domeniile în care am activat – ceramica fină, ceramica de construcţii, ceramica de artizanat sau decorativă.”

Specialistul în betoane, cu ani buni de activitate pe la firmele de profil din Piatra-Neamţ, se bucură efectiv de spontaneitatea şi creativitatea noilor săi învăţăcei. „Îmi place în mod deosebit să lucrez cu cei mici, pentru că sunt spontani, creativi şi doritori de a învăţa lucruri noi.

Cu un astfel de îndrumător, plin de creativitate şi care pune mult suflet în ceea ce face, nu e de mirare faptul că la cursul de olărit al Şcolii de Vară copiii se simt foarte bine. „Doamna mi-a demonstrat că şi în joacă se pot face lucruri serioase. Cu un pic de imaginaţie, cu destulă muncă, am reuşit un suport de ceramică în care să pun floricele adunate pentru mama. Mai trebuie ars (abia aştept să văd cum se face!) şi apoi mai trebuie pictat. Va ieşi ceva frumos!” Sunt gândurile şi trăirile unuia băieţel, unul dintre, poate, viitori mari artişti plastici ai noştri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate