Precizări cu privire la reorganizarea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare

0

Prin Ordinul ministrului Educaţiei nr.4608 publicat astăzi, 29 iunie 2012, în Monitorul Oficial al României, nu se decide desfiinţarea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, ci reorganizarea acestuia, din motive care nu au niciun fel de legătură cu elemente vehiculate în dezbaterea publică.


Decizia luată de către ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop, are la bază, dincolo de problemele de funcţionalitate constatate în cazul acestui for, intenţia de a crea un Consiliu echilibrat din punct de vedere al reprezentării sistemului academic din România.

Până în prezent, aproximativ 25% din Consiliul general era format din membri ai Universităţii Bucureşti. De asemenea, în restul componenţei Consiliului General se regăseau reprezentate un număr restrâns de unităţi de învăţământ superior. Acest lucru a trezit nemulţumire în multe zone ale mediului academic din România.

Am considerat că este absolut necesară o reprezentare mai largă a mediului universitar în cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, atât din punct de vedere al unităţilor de învăţământ, cât şi din punct de vedere al specializării celor care ocupă locurile din acest for. Menţionăm că membrii actuali ai Consiliului general îşi păstrează această calitate.

Ministerul Educaţiei respinge ferm încercările de politizare a acestei decizii. Gesturile de astăzi ale unor membri din Consiliul General al CNATDCU sunt politice, fără nici o relevanţă ştiinţifică, fapt care a dus la dorinţa altor membri din acest Consiliu General de a boicota, prin absenţă, astfel de gesturi.

Prin atitudinea lor, unii membri ai Consiliului General al CNATDCU au riscat compromiterea acestei instituţii.

Prin Nota din data de 19.05.2011 se fac precizări în legătură cu procedurile şi responsabilităţile legate de plagiat. Ca urmare a acestei Note, aprobată de către domnul secretar de stat Cătălin Ovidiu Baba, sesizările de plagiat se trimit către Consiliul Naţional de Etică, organism abilitat prin lege în analiza şi rezolvarea acestor cazuri.

Ministerul Educaţiei

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate