Violența în școli, subiect de dezbatere la Colegiul Tehnic Forestier din Piatra-Neamţ

0

violenta-scoli

 Luni, 21 noiembrie 2016, la Colegiul Tehnic Forestier din Piatra-Neamţ a avut loc o dezbaterea metodică cu tema „Managementul situaţiilor de risc din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Neamţ”.

În cadrul acestei activităţi s-a realizat o radiografie a fenomenului violenţei şcolare înregistrată în judeţul Neamţ în anul şcolar anterior şi au fost prezentate o serie de instrumente de intervenţie în situaţii de risc. A fost prezentată tipologia violenţei şcolare şi modul de raportare al fenomenului către Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice precum şi măsurile care se impun a fi luate de cadrele didactice în astfel de cazuri. Au fost făcute recomandări cu privire la rolul activităţii de consiliere şcolară a elevilor aflaţi în evidenţele unităţilor de învăţământ ca având comportamente deviante, importanţa asigurării unei legături stabile, bazată pe încredere, între elevi şi cadrele didactice, promovarea educaţiei incluzive, multiculturalităţii, reducerea discriminării şi creşterea atractivităţii demersului educaţional.

Alături de coordonatorii de proiecte şi programe şcolare din şcolile nemţene au participat doamna prof. Melania Pleşa, directorul Centrului Judeţean de Resurse si Asistenţă Educaţională Neamţ, doamna prof. Florentina Vasiliu-Moise, director al Casei Corpului Didactic Neamţ, profesorii metodişti ai Casei Corpului Didactic Neamţ, doamnele profesoare Elena-Roxana Irina, Lăcrămioara Tincă, Ionela-Carmen Muraru, Mioara Roşu şi Ana Macovei, doamna prof. Cristina Maria Araveicei, coordonator al Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, doamna inspector principal Claudia Roman de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, Serviciul Ordine Publică, domnul căpitan Constantin Uncrop de la Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Neamţ, şi doamna Cristina Demetercă de la Asociaţia Cultural-Economică „Christiana” din Piatra-Neamţ.

O altă temă, prezentată pe larg în cadrul acestei activităţi, a vizat efectele traficului de persoane şi măsurile de specialitate care sunt recomandate a fi implementate pentru conştientizarea gravităţii acestui fenomen.

Din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, la această activitate, au participat inspectorii şcolari responsabili cu activitatea extraşcolară, prof. Ionela-Meda Ştirbu şi Ioan Romeo Roman

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate