Videoconferinta Boc versus judete

1

Prefectul judeţului, Mihai Archip, alături de subprefectul Vasile Şendrea şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au participat astăzi, 27 iunie a.c., la videoconferinţa cu judeţele, prezidată de Prim ministrul, Emil Boc.
Tema videoconferinţei a constituit-o comunicarea măsurilor luate de Guvern pentru reducerea deficitului bugetar şi creşterea susţinerii economice, analiza situaţiei existente generată de ploile abundente cu caracter torenţial căzute în ultima perioadă, precum şi prezentarea prognozei meteorologice şi hidrologice pentru perioada imediat următoare.
Prim ministrul, Emil Boc, a adus la cunoştiinţa celor prezenţi că, pentru scoaterea ţării din recesiunea economică, va creşte cota TVA la 24%, în condiţiile în care varianta, care viza scăderea cheltuielilor bugetare prin reducerea pensiilor, a fost respinsă prin deciza Curţii Constituţionale.
Totodată s-a amintit faptul că au fost luate 30 de măsuri de către Guvern, care sunt în aplicare şi care urmăresc în principal reducerea cheltuielilor publice abuzive cu bunuri şi servicii, a celor cu ajutoarele şi prestaţiile sociale, sprijinirea autorităţilor publice locale pentru accesarea fondurilor europene, sprijin acordat mediului de afaceri, urgentarea procesului de descentralizare şi alte măsuri de protecţie şi sprijin pentru cetăţeni.


Prim ministrul a solicitat prefecţilor acordarea unei atenţii deosebite controalelor privind ajutorul minim garantat, a certificatelor de handicap şi a pensiilor de invaliditate. Din verificările realizate până în prezent la nivel naţional (25%), s-a dovedit că aceste ajutoare sunt acordate ilegal în procent de 20%.
Deasemenea s-a cerut popularizarea acestor măsuri guvernamentale, în toate mediile şi prin toate canalele de comunicare.
La finalul videoconferinţei prefectul judeţului a solicitat celor prezenţi responsabilitate maximă în aplicarea măsurilor guvernamentale, diseminarea acestora, desfăşurarea în bune condiţii a bacalaureatului şi luarea tuturor măsurilor privind limitarea dar şi rezolvarea situaţiilor de urgenţă.
„ Am rugămintea ca fiecare dintre dumneavoastră să vă însuşiţi măsurile Guvenului, să le susţineţi şi să le promovaţi prin toate mijloacele pe care le aveţi la îndemână. Nu este uşor, creşterea veniturilor la bugetul statului are efecte dureroase pentru toată lumea, dar este o soluţie pentru ieşirea din recesiune şi pentru continuarea reformelor în stat. Şi noi, la nivelul instituţiei noastre, vom organiza, în perioada imediat următoare, întâlniri cu mediul de afaceri pentru a fi informaţi cu privire la oportunităţile create prin măsuri guvernamentale. Totodată, rog autorităţile locale şi inspectorii şcolari să ia toate măsurile pentru desfăşurarea în bune condiţii a examenului de bacalaureat. Cât despre ploi şi efectele lor, atenţie sporită pentru ca problemele să fie minime iar intervenţiile specialiştilor să fie cu eficienţă maximă”, a spus prefectul Mihai Archip.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Colegu spune

    Tare caricatura :))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate