ANTREC Neamt si dezvoltarea turismului

1

Dupa cum va spuneam intr-un articol anterior, va avea loc saptamana viitoare o intalnire organizata de CJN si ANTREC, care va aborda ca tema dezvoltarea turismului din judetul Neamt.
Fiind vorba de dezvoltarea turismului local am vrut sa contactam ANTREC sa vedem cine sunt ei si ce pot face real pentru turismul din Neamt, dar, din pacate, la numarul de telefon de pe site-ul lor a raspuns un domn care ne-a comunicat ca acel numar de telefon nu mai apartine ANTREC-ului …. Am sunat la ANTREC Bucuresti, unde o secretara s-a scuzat ca nu poate sa ne dea informatii si ca nimeni din conducerea ANTREC nu este acolo, sugerandu-ne sa trimitem un e-mail la maria.stoian@………com. Am trimis intrebarile noastre la acest e-mail si la adresa de e-mail notata la ANTREC Neamt , dar pana acum nu am primit niciun raspuns. Avand in vedere aceste aspecte, nu am putut contacta ANTREC, iar ceea ce va putem oferi acum sunt urmatoarele informatii :
– ANTREC Neamt – nu are un numar de telefon valabil;
– ANTREC Neamt – are listate 3 pensiuni din Piatra Neamt si una din TG. Neamt ;
– ANTREC Neamt – are in partea stanga jos a paginii un contoar de trafic vizitatori care , in mod misterios prezinta traficul altui site www .bodi .ro, deci numarul vizitatorilor de cateva sute pe zi este cel putin o greseala nepermisa sau un fals grosolan;
– Page Rankul Alexa este 1.216.823 mai slab decat a multor bloguri de copii de pe internet.

La aceasta intalnire vor participa reprezentantii urmatoarelor pensiuni :
Pensiunea Albastrica din Durau;
Pensiunea Ecotur Resort din satul Ceahlau;
Pensiunea Ambiance din com Alex.cel Bun;
Pensiunea Melania din Alex. cel Bun;
Pensiunea Octogon din Dumbrava –Rosie;
Pensiunea Casa Fetelor din Pipirig;
Pensiunea Alina din Filioara;
Pensiunea Narcisa din Filioara;
Pensiunea Paleu din Bicazul Ardelean;
Pensiunea Carol;
Pensiunea Agapia;
Pensiunea La Cetate;
Pensiunea Zimbru.
Avem dubii foarte mari in legatura cu capacitatea ANTREC de a emite judecati de valoare in ceea ce priveste “dezvoltarea turismului in Neamt” si nu intelegem cum, atata timp cat 80% din turisti se informeaza de pe internet , cineva care nu are nici macar un numar de telefon valabil si prezinta statistici “misterioase” cu sute de vizitatori pe site , ar putea face ceva util pentru turismul din Neamt.
Exista bloguri ale amatorilor din Piatra Neamt care depasesc cu mult ce prezinta ANTREC, ca numar de vizitatori, ca expunere pe internet, ca si continut oferind cert informatii turistice actualizate.
Incercarile noastre de a contacta ANTREC Neamt s-au derulat pe parcursul zilei de vineri 25.06.2010 si nu am primit nici pana acum nici un raspuns :
– ora 09.00, telefon ANTREC Neamt – raspuns un domn care a spus ca numarul nu mai apartine la ANTREC;
– ora 09.00, telefon ANTREC Bucuresti – raspuns secretara care a spus sa sunam dupa ora 10;
– ora 11.30, telefon ANTREC Bucuresti – raspuns secretara care a mentionat ca nu este nicio persoana care sa ne ofere raspunsuri si sa incercam un e-mail;
– ora 12.00 trimis e-mail la ANTREC Bucuresti;
– ora 16.00 sunat iar la primul numar de telefon sa intrebam poate stie persoana respectiva o posibilitate de a intra in posesia altui numar – raspuns ton de fax;
– ora 16.30 sunat ,din nou, la ANTREC Bucuresti – nu a mai raspun nimeni
– ora 17.00 trimis e-mail la ANTREC Neamt.
Ramane o singura intrebare : Cum poate cineva sa pretinda ca se ocupa de turism, fara a putea fi contactat?

Dar sa nu fim carcotasi. Este posibil ca numarul de telefon sa fie o scapare, faptul ca nu raspunde nimeni la e-mail 3 zile sa fie o greseala , statisticile eronate sa fie o neatentie si dupa aceasta intalnire organizata cu sprijunul ANTREC sa nu mai avem loc sa circulam din cauza turistilor veniti in  oras.

I.R.

Completare articol – 20.iunie 2010

E-mailul nostru catre ANTREC inaintea publicarii acestui articol  :

Avem intentia de a publica un articol referitor la intalnirea de afaceri organizata de Consiliul Judetean Neamt si ANTREC . In vederea unei documentari corecte va rugam sa ne raspundeti la cateva intrebari :
1. Cum poate ANTREC Neamt sa emita judecati de valoare in domeniul dezvoltarii turismului in Neamt , atata timp cat nu are listate in site decat 3 pensiuni la Piatra Neamt , doar una la Tg. Neamt …etc .?
2. Cum se implica ANTREC Neamt in informarea turistica atata timp cat numarul lor de telefon listat pe internet nu mai este valabil ?
3. De ce ANTREC are listate statistici de trafic vizitatori care sunt eronate si in realitate apartin site-ului www.bodi.ro ?
4. A incercat ANTREC Neamt , ca in interesul turistiolr sau membrilor sai sa contacteze sau sa colaboreze cu alte portaluri turistice zonale ?
PS : Am incercat si epuizat toate medodele posibile de a lua legatura direct sau telefonic cu cineva de la ANTREC NEAMT .
Articolul in discutie va fi publicat pe data de 27 iunie 2010

E-mailul de raspuns   venit astazi de la ANTREC :

Actiunea la care va referiti este un schim de experienta intre pensiuni care practica agroturismul in judetul Brasov si pensiuni din judetul Neamt in scopul cunoasterii problematicii acestor pensiuni ca suport a unui segment in dezvoltarea turismului din zona noastra prin agroturism.
Niciodata ANTREC nu a avut pretentia sa emita „judecati de valoare” in domeniul turismului, dar a militat pentru desfasurarea de actiuni de acest fel pentru cunoastere si informare in acest domeniu.
Antrec Neamt numara 40 de pensiuni platitoare de cotizatii din care si-au manifestat dorinta de a fi postate de situl ANTREC un numar de 31 pensiuni.
ANTREC isi desfasoara activitatea in zona rurala
Va invitam sa participati la actiunea noastra unde veti obtine mai multe detalii.
Cu stima
M. C.

Presedinte filiala ANTREC Neamt

Concluziile raman la latitudinea cititorilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. admin spune

  Dupa 10 ore de la publicarea articolului si 3 zile de la incercarea de contactare, am primit urmatorul raspuns de la Antrec Bucuresti:
  „Stimate domnule Iosub,
  Am primit mesajul dvs.
  Intrebarile dvs.se refera la ANTREC Neamt , asa ca il voi ruga pe dl.Misu CHIRUC, presedinte ANTREC Neamt sa va raspunda.
  Toate cele bune / Maria STOIAN
  25 iunie 2010, 11:23”

  Daca vom primi si raspunsuri le vom publica .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate