Videochat-ul, in topul profesiilor

0

In urma cu aproape un an ziarul nostru va atragea atentia asupra fenomenului “videochat” care se pare ca a cunoscut o crestere de peste 500 % in ultimul an in randul nemtencelor. Au crescut si incasarile la fete. In Neamt se castiga in medie din aceasta activitate in jur de 500 euro/luna. Cerere este si oferta e pe masura. Practic, vorbim de un soi de prostitutie care nu implica un contact fizic, o “profesie” destul de bine platita si care atrage fete tinere, multe dintre ele cu o reputatie buna in familie si la scoala.

Tinerele sunt atrase tocmai pentru ca se imbata cu ideea discretiei si oferirii serviciilor unor clienti din afara tarii.  Povestea cu castigul de bani frumosi e undeva la mijloc deoarece pentru a castiga bine din videochat ai nevoie de mult timp la dispozitie (cateva ore bune pe zi), sa cunosti cat mai multe limbi straine pe care sa le vorbesti fluent, aparatura de ultima generatie, multa imaginatie, o familie dezinteresata sau foarte intelegatoare…

Conform unui articol din Ghidul Bacaului , in Bacau peste 1000 de femei practica videochat-ul si obtin cateva mii de euro lunar. Mai mult decat ele castiga cei care “racoleaza” tinerele. Un astfel de “peste” poate castiga si 8000 de euro pe luna, in conditiile in care in Romania rata somajului creste, oamenii isi pierd locurile de munca, economia o ia la vale etc..

Dincolo de avantajul financiar al videochat-ului, trebuie sa ne gandim ce se va alege cu aceste tinere peste cativa ani, caci nu poti face videochat la infinit. Intr-un final, fiecare isi va gasi un alt loc de munca, isi va intemeia o familie si, de cele mai multe ori, va incerca sa isi ingroape trecutul. Si totusi, ce fel de mama va fi cea careia propriul copil va gasi pe net filmele sale din tinerete? Ce autoritate va avea acea mama si de cata liniste va avea parte in sanul familiei? Odata ce o tanara o ia pe un astfel de drum, nu mai este cale de intoarcere. Internetul este foarte periculos din acest punct de vedere, deoarece nu mai exista secrete, iar viata ta este pusa pe tava, la dispozitia oricui. De regula, o persoana care are cunostinte elementare de IT poate da pe Internet, din intamplare sau voit, peste astfel de filme.

Dragi parinti, ganditi-va ca fiicele voaste pot urma aceeasi cale. Nu tratati cu indiferenta perioada de adolescenta a fiicelor dumneavoastra deoarece aceasta varsta este foarte delicata din multe puncte de vedere. Desigur, nu trebuie sa instaurati o dictatura si nici sa va bazati pe o educatie formata numai din interdictii. Fiti deschisi, informati-va si spuneti-le care sunt riscurile. In vremurile de acum, videochatul este o plasa foarte buna pentru tinere. Dar, totusi, viitorul ar trebui sa sune altfel, nu?

Videochat-ul, in topul profesiilor

Gh. Marian

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate