VIDEO VIRAL: Eroul fără pelerină, un om dintr-o mulțime – sugrumat de centura de siguranță, într-un accident teribil, astăzi trăiește datorită lui Cătălin

0
Foto: captură video

Despre eroi, altfel

Cătălin nu este nici medic, nici pompier. Este un om înainte de toate, un șofer de camion care a luat inițiativă atunci când și-a văzut colegul răsturnat pe marginea drumului. Nu a contat că nu e român, nu a contat că nu vorbesc aceeași limbă, a contat doar viața celui din fața sa care se scurgea precum nisipiul unei clepsidre.

Într-o zi oarecare de lucru, românul nostru vede un camion răsturnat pe o șosea din Franța și fără să ezite un moment, blochează circulația, coboară și merge să dea o mână de ajutor. Colegul șofer, un lituanian, rămăsese sugrumat în centura de siguranță, atârnat în ea cu propria greutate, făcând semne disperate că nu poate respira. Ceasul rău…oboseala, nici că are vreo importanță.

L-am gasit in cabina cu centura in jurul gatului atarnand in ea cu propria greutate facandu-mi semne ca nu poate respira. I-am taiat-o cu un cutit. Am fost criticat ca nu eram echipat corespunzator,eram in papuci :))…dar eu conduc descult si sincer nu stiu cum m-am incaltat in papuci (subconstientul) ca oricum plecam si descult ca nu aveam nimic impotriva, important era timpul de reactie si nu echipamentul, a povestit Cătălin.

Întâmplarea a fost relatată de Ilie Matei, cunoscut sub numele de „omul șoselelor”, șofer de camion la rândul său, implicat mereu în problemele cu care se confruntă colegii săi, un nume cunoscut în rândul șoferilor profesioniști.

Lăsând la o parte pentru un moment spiritul civic și umanitatea de care a dat dovadă Cătălin, ne abatem preț de câteva rânduri de la subiectul în sine pentru a transmite un mesaj celor care nu scapă niciun prilej de a-i denigra pe cei care fac această meserie: oameni buni, înainte de a judeca, mergeți voi înșivă câțiva ani pe comunitate, lăsați-vă soțiile, copiii sau părinții bolnavi în urmă. Dormiți în cabină, faceți duș la bidon, gătiți în frig afară la butelie, trageți de chingi până vă transpiră și creierul și poate veți vedea ce înseamnă viața de „camionagiu”…cea atât de „boemă”… că doar ce mare lucru o fi să ții un volan în mână? Și nu în ultimul rând, când umpleți cărucioarele prin supermarket-uri, întrebați-vă pentru o clipă mulțumită cui există marfă din belșug în magazine?

Felicitări românului nostru! Încă nu suntem pierduți…

Sursa: Facebook (Ilie Matei – „Omul Șoselelor”)

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate