(VIDEO) Turmă de zimbri în libertate, surprinsă în căutarea hranei în stratul de zăpadă

0

Imagini video superbe cu o turmă de zimbri în libertate căutând hrană în stratul de zăpadă au fost surprinse ieri, 22 ianuarie, într-o pădure din Parcul Natural Vânători-Neamț.

Filmarea a fost realizată de colegii noștri Marius Irimia și Mihail Busuioc în cadrul acțiunilor de monitorizare a zimbrilor în libertate.”, transmite Romsilva

Silvicultorii români au reintrodus zimbrul în România în anul 1958, după ce această specie dispăruse timp de două secole din fauna țării. Au fost create în timp mai multe nuclee, unul din ele la Parcul Natural Vânători Neamț. Specialiștii Romsilva fac anual o selecție riguroasă a exemplarelor care vor fi eliberate în natură și, după o perioadă de acomodare, exemplarele de zimbru sunt eliberate în pădurile parcului.

Numărul zimbrilor în libertate a depășit 44 de exemplare, 15 dintre aceștia fiind născuți în libertate, iar arealul lor a depășit 40.000 de hectare. Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Parcul natural, inclus în prestigiosul „Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate