VIDEO: Strigător la cer! S-a refuzat acordarea de asistență medicală de urgență la spitalul din Piatra-Neamț

2

În urma unui scandal iscat într-un cartier din Piatra-Neamț în noaptea aceasta, polițiștii au imobilizat și dus la spital un individ cu tulburări de comportament, tăiat prin autoflagelare la o mână, incoerent și pe jumătate dezbrăcat.

Deși individul era cunoscut ca având o boală psihică, cei de la psihiatria spitalului din Piatra-Neamț au refuzat internarea acestuia și acordarea asistenței medicale de urgență. Nici măcar nu i-au curățat sau pansat rănile de la mână.

Puțin le-a păsat celor de la psihiatrie că individul care era clar că avea nevoie de ajutor medical a fost adus de polițiști. Le-au spus acestora să îl ia înapoi.

Neexistând nici un temei legal să îl rețină pe individul cu probleme psihice, polițiștii au fost nevoiți să îl ducă înapoi în zona de unde l-au luat și să-i dea drumul.

Din păcate, polițiștii pietreni sunt de multe ori puși în astfel de situații imposibile în care cei de la secția de psihiatrie a spitalului din Piatra-Neamț refuză să acorde asistență medicală celor aduși de poliție. Nici nu vrem să ne gândim cât de frustrant trebuie să fie pentru polițiștii care sunt nevoiți să elibereze pe stradă un astfel de individ și nici nu vrem să ne gândim la ce nivel s-a ajuns la spitalul din Piatra-Neamț de se refuză acordarea asistenței medicale unei persoane adusă de poliție.

RUGĂM PUBLIC POLIȚIA ȘI PROCURATURA NEAMȚ să se autosesizeze și să deschidă o cercetare penală pentru Lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate Art.203 Cod Penal. Și nu doar pe acest caz. Cu siguranță s-a mai refuzat și în trecut acordarea de asistență medicale unor persoane aduse de poliție la spital. Așa ceva este strigător la cer. Așa ceva este prea mult.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. nicolae marinescu spune

    Asa se intampla cand te faci medic pentru bani.

  2. Cristinel Sava spune

    La UPU a fost dus?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate