(VIDEO) Primarul Dragoș Chitic, declarație de presă – 5 iunie 2020

0

Primarul Dragoș Chitic a susținut vineri, 5 iunie, o declarație de presă.

Mai jos, extras din declarația de presă a primarului Dragoș Chitic:

Astăzi este 5 iunie, ziua Învățorului. Urez dascălilor sănătate, putere de muncă și cât mai multe satisfacții în muncă deloc ușoară, dar plăcută de educare și pregătire pentru viața a elevilor. La mulți ani!

*Săptămâna aceasta, școlile și-au reluat cursurile pentru elevii claselor terminale în condiții cu totul speciale de siguranță impotriva infectării cu noul coronavirus. Siguranța elevilor care au revenit la școală pentru pregătirea examenelor a reprezentat o prioritate în această perioadă pentru țoti factorii implicați: primărie, unități școlare, Inspectoratul Scolar Județean Neamț.

*În perioada 2-12 iunie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a sunt prezenți la școală pentru cursurile de pregătire a examenelor de Evaluare Națională și respectiv Bacalaureat. Toate unitățile școlare din municipiul Piatra-Neamț și-au primit elevii din clasele terminale în condiții de maximă siguranță sanitară.  În prima zi, peste 90% dintre elevi au fost prezenți la cursuri în școlile din Piatra-Neamț.
Primăria Piatra-Neamț a centralizat necesarul comunicat de fiecare școala și a alocat suma de 150.000 lei pentru implementarea măsurilor de protecție privind siguranța sanitară a elevilor din toate școlile din municipiu.Mulțumesc directorilor unităților școlare și tuturor cadrelor didactice pentru buna colaborare și implicarea în asigurarea celor mai sigure condiții pentru elevi în unitățile școlare din Piatra-Neamț. Mulțumesc, de asemenea, Inspectoratului Școlar Județean Neamț pentru seriozitatea cu care a tratat acest subiect și buna organizare. Urez mult succes elevilor la examenele pe care le vor susține la acest final de an școlar!

*Din cauza crizei sanitare, a doua sesiune de finanțare nerambursabilă pentru proiecte de interes pentru comunitate realizată în baza legii 350/2005 a fost anulată. Pentru că din punct de vedere sanitar  lucrurile merg într-o direcție pozitivă și cel mai probabil vor fi eliminate cea mai mare parte a restricțiilor, am decis să lansam a treia sesiune de finanțare din acest an într-un format lărgit care să cuprindă finanțări pentru activități derulate în perioada august-decembrie 2020.

Astfel, până pe data de 3 iulie, la ora 14.00, se pot depune la sediul Primăriei Piatra-Neamt proiecte pentru finanțări nerambursabile care să îndeplinească condițiile prevăzute în regulament și publicate pe site-ul www.primariapn.ro , la secțiunea anunțuri.

Suma alocata pentru aceasta sesiune este de 350.000 de lei, repartizata pe 6 capitole: cultura, sport, educație civică, social, activităti pentru tineret și protecția mediului.

Consider că este oportună si bine-venita aceasta sesiune de finanțare ținând cont ca se vor relua activitățile sportive, vor fi posibile unele categorii de manifestări si se putem finanța inclusiv acțiuni cu rol de protejare populației împotriva infectării cu noul coronavirus sau ajutorar a persoanelor vulnerabile.

*Pregatim Ștrandul din Piatra-Neamț , mai exact zonele de plaja si bazine pentru sezonul de vara 2020!

Odată cu primele măsuri de relaxare a restricțiilor generate de criza sanitară luate la nivel național, au fost deschise zonele de promenadă din Ștrandul Municipal și terenurile de tenis.
Având în vedere evoluția pozitivă, există șanse reale pentru a deschide zonele de plajă și bazinele cu apă din ștrandul municipal în acest sezon. Din aceste considerente, municipalitatea pietreană s-a preocupat să pregătească sezonul de vară pentru acest an, realizând lucrările și procedurile necesare pentru asigurarea unor condiții optime de funcționare și siguranță.
Joi am mers in strand  pentru a analiza, împreună cu reprezentanții compartimentului care răspunde de zonele de agrement, stadiul lucrărilor și ce mai trebuie realizat pentru a deschide zona de bazine și plajă atunci când acest lucru va fi permis.
Și în acest an, chiar dacă a fost o situație cu totul specială generată de dificila problemă sanitară, am realizat lucrări pentru pregătirea ștrandului astfel încât pietrenii să se bucure și în sezonul estival de această importantă zonă de agrement. Pe lângă lucrările specifice pe care le realizăm în ștrand în fiecare primăvară, în acest an am achiziționat 400 de șezlonguri noi și am achiziționat dotări suplimentare la o parte dintre căsuțele pentru cazare. Pregătim în aceste zile zonele de plajă și bazinele cu apă, realizăm revizia echipamentelor și instalațiilor care asigură funcționarea bazinelor și am demarat procedurile pentru deschiderea teraselor spațiilor de alimentație publică. Pregătim, de asemenea, asigurarea serviciilor de salvamar și asistență medicală obligatorii pentru permiterea accesului la bazinele cu apă. Sunt încrezător că vom putea deschide în acest sezon și zona de bazine și plajă în Ștrandul Municipal în condiții de maximă siguranță”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

În condițiile în care măsurile de relaxare dispuse la nivel național vor permite funcționarea ștrandurilor, deschiderea zonelor de plajă și a bazinelor din Ștrandul Municipal ar putea fi după data de 15 iunie. În această situație, vor fi luate toate măsurile necesare, astfel încât persoanele care accesează zonele de plajă și bazinele să fie în siguranță.

O veste bună, în urma unei decizii luată chiar astăzi , este redeschiderea începând cu acest weekend a zonei de grătăre. Am avut o discutie cu domnul prefect George Lazăr în care am adresat această rugăminte  de analiză în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență posibilitatea deschiderii zonelor de grătare din ștarndurile din județ ținând cont că urmeaza un weekend prelungit, luni fiind zi liberă, în sarbatoarea creștină ,,Rusaliile”.

Îi multumesc domnului prefect pentru receptivitatea manifestată în legatură cu această solicitare și pentru hotărârea care permite deschiderea zonei de grătare din ștrand, în conditii speciale de siguranță, începând de vineri, 5 iunie.

*Suntem în continuare în alertă în privința situației generată de noul coronavirus. Chiar dacă suntem pe o curbă descendentă, trebuie să fim în continuare atenți și să respectăm măsurile de protecție. Prevenirea infectării populației și ajutorarea persoanelor vulnerabile rămân priorități ale administrației pietrene în această perioadă.

Municipalitatea pietreană a continuat și în această săptămână să ajute, prin Direcția de Asistenta Socială, persoanele vârstnice cu venituri reduse, singure sau cu probleme medicale, precum si alte persoane vulnerabile,prin oferirea de sprijin de specialitate si alimente. Vom continua aceste activităti sociale pe toată perioada stării de alerta.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate